Național

Cum s-au dau doi banditi de gol in arest

Ziarul de Vrancea
28 iul 2010 723 vizualizări
Doi dintre cei sase banditi care, pe 15 septembrie 2009, au furat un milion de euro dintr-o blindata, in Pasul Gutii din Maramures, s-au dat de gol singuri n hotii au fost inregistrati in timp ce discutau in arest.

Probe ADN, declaratii a 50 de martori, inregistrari video, urme lasate "la greu" in masinile furate si apoi folosite la atacul asupra blindatei intesate cu un milion de euro, dar si in zona Pasului Gutii, Maramures - acolo unde s-a consumat jaful armat. Nimic din toate aceste dovezi nu i-au putut convinge pe tilharii Ioan Ursut (52 de ani) si pe italianul Massimo Loddo (33 de ani) sa-si dezlege limbile si sa se "spovedeasca" anchetatorilor. Atunci, politistii au planuit o modalitate, cu acoperire legala, prin care sa-i faca pe Ursut si pe Loddo sa se deconspire. Asa se face ca romanul si italianul au avut ocazia ca, sub diverse pretexte gindite de oamenii legii, sa se intilneasca de trei ori in arest si sa stea de vorba, chipurile, intre patru ochi. Discutiile inregistrate cuvint cu cuvint, in care se pomenea de banii furati, de combinezoanele militare folosite de membrii comandoului care a atacat masina in Pasul Gutii sau de siguranta ca nu exista probe impotriva lor, i-au infundat definitiv. Ioan Ursut si Massimo Loddo asteapta acum sa fie judecati pentru furt, lipsire de libertate, tilharie, uzurparea de calitati oficiale si nere spectarea regimului armelor si munitiilor.

Pe 15 septembrie 2009, o blindata a firmei G4S Security a fost atacata in Pasul Gutii, Maramures. Sase indivizi inarmati cu pistoale si mitraliere AKM au oprit masina, chipurile, pentru un control care viza contrabanda cu tigari. Pacaliti, agentii au deschis usile blindatei si, mai apoi, sub amenintarea armelor, au permis atacatorilor sa fure aproximativ un milion de euro. Doi dintre cei sase hoti au fost prinsi, iar restul sint inca in libertate.


Pasaje din discutiile purtate in puscarie de Ursut cu Loddo


Ursut: Nu au insa probe, intelegi? S-au gasit haine la 30 de minute de locul ala (...). Trebuie facuta legatura intre locul faptei cu toate dovezile care sa ma implice pe mine, dar nu au gasit nimic (...). Dupa sase luni poti fi eliberat daca nu au probe (...).

Loddo: Banii romanesti (n.r. - 3.971.000 lei) sint in cont, nu am cumparat nimic (...).

Ursut: Fa cererea, sa stiu citi bani am in cont (...).

Loddo: (...) mi-au fost aratate fotografiile...cu niste geci negre (n.r. - combinezoanele folosite la atac) (...) una era a ta, apoi altele si in mijloc era a mea. Le-am recunoscut (...).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.