Național

Videanu a ajuns la concluzia ca Guvernul e perfect

Ziarul de Vrancea
28 iul 2010 525 vizualizări
Concluzia ministrului Economiei este aceea ca Guvernul, in ansamblul lui, e perfect si ca perceptia negativa a luat-o inaintea realitatii crizei n

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, intr-un interviu pentru Revista "22", ca "guvernul, in ansamblul lui, e perfect" si ca o remaniere guvernamentala "este necesara, dar la momentul potrivit". Intrebat daca remanierea ar trebui sa aiba loc la 1 septembrie, asa cum sugera seful statului, Videanu a raspuns: "Nu. Acela e un termen mai mult preluat de presa, ca al unei remanieri. O remaniere trebuie facuta intr-un moment de inflexiune a unui nou set de politici cu care vine guvernul. De la o cadere economica dramatica, drumul catre o relansare trece prin zero. Cind se va ajunge pe acel punct cu un nou proiect de relansare economica, eu cred ca e necesara o remaniere". Asa-zisa tripleta BVB (n. red. Videanu-Blaga-Berceanu) n-are nici o legatura cu realitatea, sustine ministrul Economiei, care a mai spus ca nu "a vrut sa intre in Cabinet" . "Nu am vrut sa intru in Cabinet. Am intrat numai in urma unor discutii insistente cu primul ministru, in ideea de a da un sprijin pe zona de expertiza pe care o am si in aceasta zona sint dispus oricind sa stau la masa pe viziune, pe strategii, pe solutii cu cine vreti dvs."

Videanu sustine ca "Romania a devenit tara in care realitatea este batuta de perceptia asupra realitatii. Perceptia este mult mai rea decit realitatea si alimenteaza dimensiunea psihologica a crizei" si ca restructurarile de la Ministerul Economiei au fost deja facute, prin urmare ar putea ca de luna viitoare sa dea un salariu integral angajatilor din minister.


Udrea: Remanierile de ministri ar putea incepe de la 1 septembrie


Declaratiile lui Adrian Videanu pe tema remanierii apar in contextul in care un alt lider PDL, Elena Udrea, a declarat ca exista o "mare asteptare" in PD-L sa se faca evaluarea ministrilor. Ministrii care nu isi respecta obligatiile, vor fi remaniati de la 1 septembrie, a sustinut, aseara, ministrul Dezvoltarii. "Deci la 1 septembrie este o mare asteptare ca evaluarea ministrilor si a activitatii lor sa se faca, sa se vada daca si-au respectat obligatiile pe care le-am avut, de a pune in practica masurile anticriza si sa se intimple citeva remanieri, acolo unde, desigur, va fi cazul. Deci probabil ca la 1 septembrie vom vedea si acest lucru; va veni acest moment in care, in urma analizei, vor fi ministri care vor fi remaniati", a declarat Udrea. Democrat-liberala a afirmat ca ministrii nu trebuie doar sa faca declaratii anticriza, ci sa le puna in practica. "Sa se vada ca declaratiile au consecinte, sint puse in practica. Si cine nu reuseste sa puna in practica sau nu vrea sau are alta agenda, acela este sanctionat tocmai pentru a arata cetatenilor ca nu exista rabat de la acest imperativ. Cine nu respecta imperativul, pleaca", a continuat Udrea. Ea a subliniat ca o posibila remaniere ar putea avec loc de la 1 septembrie. "Va spun ca avem acest termen, 1 septembrie, si partidul asteapta sa vada evaluarea ministrilor si sanctiunile acolo unde se impun. Sanctiunile fiind remanierea. Deci ragazul pe care presedintele l-a dat acestui Guvern pentru ca, dincolo de faptul ca presedintele i-a adus pe fiecare dintre ministri in Guvern - fara presedintele Traian Basescu acest Guvern nu exista in componenta asta - este atributul constitutional al presedintelui Romaniei sa ceara demisia primului ministru, a ministrilor, si asa mai departe", a conchis Udrea.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.