Național

Un tinar disparut de acasa acum 22 de ani s-a reintilnit cu mama sa

Ziarul de Vrancea
26 iul 2010 575 vizualizări
Un tinar care a disparut de acasa, din Bucuresti, in 1988, ajungind in mai multe centre de asistenta sociala, s-a intilnit cu mama sa, la Oradea, unde tinarul locuieste in prezent

Tinarul Dan Dumitru Enache a disparut de acasa, din Bucuresti, in mai 1988, dupa ce a fost lasat de o matusa sa se joace cu alti copii, pe strada. "Ii placeau foarte mult trenurile. Eu eram la serviciu, iar el s-a urcat intr-un tren care l-a adus la Oradea. Credea ca il va aduce inapoi", a declarat Constanta Tudor, mama acestuia. El a fost gasit in Gara Oradea, apoi a ajuns la Caminul Spital de la Cighid, iar acum locuieste intr-un apartament al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bihor. "Cind l-am vazut, l-am recunoscut. Seamana cu mine si am stiut ca e el. De atita vreme, nici nu credeam ca o sa il mai revad vreodata", a povestit femeia. Regasirea celor doi a inceput in septembrie 2009, cind reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) au fost contactati de Politia Bihor, care a cerut detalii despre caz dupa ce o reprezentanta a Politiei din Buzau a sesizat, cautind in arhivele IGPR, ca o persoana cu identitate necunoscuta, numita Dan Dan si aflata in Bihor, seamana destul de mult cu un copil dat disparut in 1988, in Bucuresti. Testul ADN a dovedit, in 13 iulie, ca Dan si Constanta sint mama si fiu. Fiind somera, femeia locuieste in localitatea Pietrele din Giurgiu, din bunavointa unor cunostinte, astfel ca nu avea bani sa ajunga la Oradea sa isi vada baiatul, insa a primit ajutor pentru a reusi sa se intilneasca cu acesta. "Pina atunci, o sa-i spun de toate nebuniile pe care le facea. Nu ramin aici cu el, pentru ca nu vreau sa-i stric viitorul, iar viitorul lui e aici. In Giurgiu nu ar avea cum sa isi gaseasca de lucru. Poate in curind o sa ma faca bunica", a spus femeia. Tinarul are 30 de ani si a urmat cursurile Scolii Profesionale "George Baritiu", profilul zidarie, absolvite in anul 2004, de cind este angajat la o firma de constructii.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.