Național

Prefer sa am capul taiat decit sa nu ii avertizez pe romani

Ziarul de Vrancea
26 iul 2010 618 vizualizări
Seful statului a ales sa raspunda la Tusnad planurilor de suspendare din functie n putini oameni politici isi asuma sa fie cinstiti. Eu o sa-mi duc crucea , a afirmat Basescu drept raspuns la acuzatiile lui Dan Voiculescu ca a promovat masuri anti-sociale si ilegale precum cea privind reducerea cu 15% a pensiilor

Fara sa aminteasca direct de sondaje si nici de cererea de suspendare inaintata la Senat de Dan Voiculescu, Traian Basescu a dat replici, simbata, la Tusnad, principalelor acuzatii care i se aduc. Aflat la Tusnad-Bai, in ultima zi a editiei cu numarul 21 a "Scolii de Vara Tusvanyos", organizata de o fundatie budapestana, la seminar fiind prezent si premierul Ungariei, Viktor Orban, seful statului roman a declarat ca o tara nu poate deveni importanta cita vreme imprumuta bani pentru a-si plati salariile si pensiile si, desi este greu pentru un om politic sa-si asume un asemenea mesaj, prefera sa-i fie "taiat capul" decit sa nu-i avertizeze pe romani. "Noi nu vom putea deveni importanti, repet, nu vom putea deveni importanti atita timp cit va trebui sa mergem sa imprumutam bani ca sa ne platim pensii si salarii", a declarat seful statului roman la seminarul cu tematica "Europa Centrala - Centrul Europei?", organizat in cadrul taberei studentesti "Tusványos 21". Basescu a subliniat ca stie cit de greu este pentru un om politic sa aduca astfel de mesaje, insa el prefera sa-si asume acest rol, decit sa condamne Romania sa ramina tot mai in urma fata de statele dezvoltate ale Uniunii. "Eu stiu ca de regula aducatorului vestii proaste i se taie capul, prefer sa am capul taiat decit sa nu-mi atentionez propriul popor ca avem de luat decizii extrem de importante. A continua sa imprumutam pentru cheltuielile noastre interne si nu pentru dezvoltare ar fi o eroare care ne condamna sa raminem tot mai in urma fata de statele dezvoltate ale UE", a spus Basescu. "Viktor (Viktor Orban, premierul ungar-n.r.) spunea bine, oamenii nu accepta pasul inapoi si vedem manifestarile din diverse tari unde s-au anuntat masuri de austeritate, cum a fost de altfel si in Romania. Acei oameni au fost pacaliti ani de zile de oamenii politici care le-au cumparat voturile marindu-le pensiile, salariile, dindu-le ajutoare sociale", a mai subliniat seful statului.


"Nu am nimic cu pensionarii"


Basescu a declarat ca nu are nimic cu pensionarii, efortul sau "major" fiind acela de a nu se ajunge in situatia in care pensiile sa nu mai poata fi platite. "Nu am nimic cu pensionarii, dimpotriva, efortul meu major este sa nu se ajunga in situatia in care sa nu platim pensiile", a spus Basescu, la Universitatea de Vara de la Baile Tusnad. El a amintit ca, in 2010, deficitul bugetului de pensii este de 2,2 miliarde de euro, iar anul viitor este estimat un deficit de peste 3 miliarde de euro. "Inteleg frustrarea pensionarilor, macar si pe declaratiile mele. In acelasi timp, vreau sa stiti ca ele sint cinstite. Putini oameni politici isi asuma sa fie cinstiti pe astfel de subiecte, eu mi l-am asumat, o sa-mi duc crucea, pentru ca mi-am asumat acest lucru", a spus Basescu.

Dan Voiculescu solicita suspendarea presedintelui fiindca a promovat masuri anti-sociale si ilegale precum cea privind reducerea cu 15% a pensiilor, declarata neconstitutionala de catre Curtea Constitutionala.


Orban: Boc, om cu calitati extraordinare


Premierul ungar Orban Viktor a declarat raspunzind unor intrebari, ca omologul roman, Emil Boc, este "un om cu calitati extraordinare", iar romanii ar trebui sa aiba mai multa incredere in el, presedintele Traian Basescu replicind in gluma aceleiasi solicitari din public.La rindul sau, presedintele Traian Basescu a raspuns in gluma la intrebarea din public despre seful Guvernului roman. "Ma intrebati cind va avea Romania un premier ca Viktor Orban. Nu v-a spus Viktor ca e bun si premierul nostru?", a spus Basescu, rizind.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.