Național

AMR: Raportul CE rateaza problemele reale ale sistemului judiciar

Ziarul de Vrancea
22 iul 2010 390 vizualizări
Raportul Comisiei Europene privind progresele realizate de Romănia în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare rateaza problemele reale ale sistemului judiciar, la fel ca si reforma initiata de Ministerul Justitiei, apreciaza reprezentantii Asociatiei Magistratilor din Romănia (AMR).

în Raportul CE sint consemnate o serie de nemultumiri ale institutiei europene cu privire la progresul reformei judiciare, asociatiile profesionale ale magistratilor atentionind autoritatile de la Bucuresti ca Romania "nu poate fi un stat de drept in conditiile unui dispret manifestat fata de justitie", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Magistratilor din Romania.

Reprezentantii AMR sustin ca subfinantarea, lipsa unor minime conditii logistice, functionarea cu scheme subdimensionate si incomplete, precum si lipsa unui cadru legislativ stabil si adecvat reprezinta problemele reale, de substanta, ale sistemului judiciar din Romania. "Asa cum se arata in Raport, pentru infaptuirea reformei este necesara o cooperare strinsa si constructiva intre diferitii actori la nivel politic si judiciar, insa este evident ca o asemenea cooperare nu poate avea loc in lipsa unui dialog real si fara consultarea a insisi celor care infaptuiesc justitia. Eforturile individuale ale magistratilor, ale asociatilor profesionale si ale societatii civile remarcate de Comisia Europeana nu au cum sa elimine aceste lacune de ordin sistemic", scriu reprezentantii AMR.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.