Național

De ce isi doreste PSD alegeri cit mai repede posibil

Ziarul de Vrancea
17 iul 2010 627 vizualizări
Lderul PSD, Victor Ponta, se pregateste intens de alegeri n strategia este facuta pe baza sondajelor care indica chiar posibilitatea unei guvernari monocolore, fara nici un sprijin din partea PNL

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, ca partidul isi doreste organizarea cit mai rapid a unor alegeri pe care sa le cistige cu un scor care ulterior sa ii permita sa guverneze singur. "Decizia noastra politica e foarte clara, vrem sa cistigam alegerile si ne dorim alegeri cit mai rapid posibil, pentru ca e nevoie pentru Romania, nu pentru noi, ca partid. Vrem sa guvernam singuri si vrem sa guvernam bine, cum am guvernat in 2000-2004", a spus Ponta. El a mentionat ca, in 16 octombrie, PSD va avea un Consiliu National si un Congres Extraordinar, cu trei teme foarte clare: modificarea Statutului, stabilirea programului de guvernare si programul de actiuni pentru perioada urmatoare. Ponta a spus ca la acest congres va fi stabilit programul de guvernare pentru a oferi o alternativa imediata. "Trebuie oferita o alternativa chiar acum. La fel de mare greseala sau, ma rog, semn de iresponsabilitate ar fi sa zici «vreau sa-i dau jos pe Boc si pe Basescu», fara sa spui ce vrei sa pui in loc, doar pe principiul ca orice va fi mai bine decit Boc. PSD trebuie sa vina sa spuna ce pune in loc, dar nu asa, in general vorbind, ca as vrea sa fiu eu prim-ministru sau domnul Antonescu sau altcineva. Important e ce pui in loc, ca program economic si social pentru Romania", a spus Ponta. "La anul, cel tirziu in vara, vom avea de desemnat toti candidatii la Consiliul Judetean, la primarii. Nu mai stam pina cu o luna inainte de alegeri si atunci sa incepem sa cautam cine candideaza", a afirmat Victor Ponta.


Sondaj PSD: PDL si Basescu si-au injumatatit electoratul


O analiza interna a social-democratilor, bazata pe o serie de sondaje comandate de PSD, pozitioneaza partidul in preferintele electoratului in luna iulie la 42%, urmat de PNL cu 25%, PDL cu 16% si PRM la 9%, in timp ce UDMR ar avea 3%. De la 38% in luna februarie, PDL ar fi beneficiat de un vot politic de 35% in martie, 28% in luna mai si 16% in iunie. In doar o luna, intre mai si iunie, PDL ar fi pierdut 12 procente, sustine sondajul PSD. In iulie, PDL este cotat tot cu 16%, nemaiinregistrind scaderi. Pe partea cealalta, PSD a crescut de la 31% in februarie, la 33% in luna martie, 37% in mai si 42% in luna iunie - acelasi scor ca si in luna iulie. In luna in care PDL ar fi pierdut nu mai putin de 12 procente (intre mai si iunie), pesedistii ar fi crescut cinci procente. Cit priveste PNL, formatiunea lui Crin Antonescu avea in februarie 19%, in martie 20%, in mai 24%, in iunie 26%, iar in iulie 25%. Intre mai si iunie, perioada de declin a PDL, liberalii nu au cistigat decit doua procente. In cazul presedintelui Traian Basescu increderea s-ar fi redus de la 45% in februarie, la 18% in iunie. Intre mai si iunie, seful statului a scazut in ceea ce priveste increderea de la 31%, la 18%, adica a pierdut 13 procente, fiind vorba probabil de aceiasi votanti pe care i-a pierdut si PDL. Liderul PNL, Crin Antonescu, a crescut cinci procente in nivelul increderii, de la 37% in februarie la 42% in iunie.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.