Național

Boc, confruntat cu disponibilizatii furiosi: Pe mine nu ma infricati!

Ziarul de Vrancea
16 iul 2010 526 vizualizări
Premierul a fost fluierat si huiduit de politisti comunitari si functionari disponibilizati n este evident ca a fost premeditat, erau trimisi de Chiliman oameni de la sectorul 1 din Politia Comunitara , sustine Boc

Aproximativ 40-50 de cetateni au fost prezenti ieri in zona in care premierul Emil Boc vizita stadiul lucrarilor pentru centura ocolitoare a Capitalei. Ei l-au huiduit, fluierat si au cerut demisia Guvernului. Multi i-au reprosat premierului taierile de pensii si salarii si faptul ca nu au un loc de munca. "Ne taiati noua pensiile sa traiasca bine Udrea, Videanu si Berceanu", s-a auzit din multime. Premierul a inceput un dialog cu oamenii, incepind sa le explice deciziile Executivului. "La stat este un aparat supradimensionat. S-a ingrasat mult si trebuie sa aiba statul atitia oameni citi are nevoie. Iar banii pe care ii dadeam la angajatii care taiau frunza de ciini la stat, ii dam la investitii (...) Ieri, pentru prima oara, de la oamenii care sint la putere, au plecat 17 secretari de stat care au plecat din Guvern", a spus premierul, marturisind ca unii la care a renuntat erau chiar apropiati ai sai. "Baieti, munca e solutia!", le-a spus Boc celor care il fluierau, dupa care s-a indreptat spre masina pentru a parasi zona. El s-a razgindit si a decis sa se confrunte iar cu cetatenii nemultumiti. "Ma baieti, ia spuneti. Ia spune, tu! Spune tu cu ce te ocupi", le-a spus seful Executivului, incercind sa ramina calm. "Nu conteaza, am venit sa-mi cer si eu drepturile", i-a replicat un barbat. "Ce drepturi?", a spus si Boc. "Sint functionar public", a venit replica interlocutorului. "Ia stai. Stai, stai. Unde esti functionar public?", l-a chestionat premierul. "Nu conteaza. La Primaria Sectorului 1", a fost raspunsul. "La Sectorul 1? La Chiliman. Deci ma, baieti, ca v-a trimis Chiliman sa ma huiduiti... Pe mine nu ma-nfricati! Asta sa fie mesajul", a replicat premierul iritat. Oamenii au negat, insa, ca ar fi fost trimisi de primarul Sectorului 1.


"Tara nu poate plati oameni care sa stea cu muschii umflati si sa fluiere"


Premierul a acuzat ca protestul organizat in timpul vizitei sale pe centura de nord a Capitalei de catre politisti comunitari din sectorul 1 a fost premeditat de primarul liberal Andrei Chiliman, care a permis ca in politie sa se angajeze prea multe persoane, aflate acum in faza de concediere. "Este evident ca a fost premeditat, erau trimisi de Chiliman oameni de la sectorul 1 din Politia Comunitara, pentru ca primarul a angajat fara raspundere 1.800 de oameni in politie si nu aveau loc decit 800. Sa mearga sa-i ceara socoteala lui Chiliman", a spus Boc. Boc a spus ca acest incident il face si mai determinat sa continue reformele pe care le-a anuntat. "Tara nu poate plati la infinit oameni care sa stea cu muschii umflati si sa fluiere, asta e viata. Asta e un motiv in plus sa ma determine sa merg pina la capat cu aceasta reforma, pentru ca smecherii gen Chiliman sa instige oamenii in loc sa-si asume propria responsabilitate ca a angajat mai multi oameni decit trebuie ne arata cit de necesara este aceasta reforma in tara si ea trebuie dusa pina la capat", a conchis premierul.



Chiliman: In loc sa faca show pe centura, ar trebui sa explice decizia privind disponibilizarile


"Boc, in loc sa faca show pe centura, ar trebui sa dea socoteala in fata oamenilor de ce a luat decizia sa disponibilizeze, in baza unei ordonante neconstitutionale, angajati ai Politiei comunitare care se ocupau de siguranta cetateanului si sa justifice domnul Boc cresterea infractionalitatii cind concediaza forte de ordine", a declarat Andrei Chiliman. Referindu-se la faptul ca Boc a sugerat ca persoanele care l-au huiduit in timpul vizitei pe centura de nord a Capitalei ar fi fost trimise de edilul Sectorului 1, Chiliman a aprecizat ca "nu este nevoie ca cineva sa trimita pe altcineva in strada ca sa huiduiasca incompetenta Guvernului Boc".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.