Național

Boc, din ce in ce mai contestat in PDL

Ziarul de Vrancea
3 iul 2010 484 vizualizări
Cristian Preda: daca as fi in locul lui Emil Boc, eram deja in cautarea unui alt job

Dupa doua saptamini de acalmie, ce au urmat intilnirii de la Snagov, cu Traian Basescu, parlamentarii PDL sea gita din nou, criticind deciziile luate de guvernul Boc. Eurodeputatul PDL Cristian Preda declara, intr-un interviu publicat de "Romania Libera", ca solutia pentru depasirea crizei este negocierea unei noi formule de guvernare, ca premierul Emil Boc ar trebui sa demisioneze si ca Videanu, Blaga, Berceanu au autoritate, dar sint lipsiti de credibilitate. Preda este de parere ca deciziile Guvernului nu se iau nici la Cotroceni. "Eu vad mai degraba o relatie extrem de tensionata intre Guvern si presedinte. Asa am vazut la Snagov si acest lucru se observa si din interventiile publice ", afirma el. Intrebat cine ia deciziile, Cristian Preda spune ca "exista doar o deruta" .

"Nu va ascund ca ma tem de un scenariu de genul Radu Vasile sau Calin Popescu Tariceanu: de un prim-ministru care e atit de sigur pe sine, ca nu mai vrea sa plece. De la un punct incolo li s-a parut ca sint genii neintelese care trebuie sa ramina cu orice pret la guvernare", adauga Preda. Intrebat daca ar demisiona in cazul in care ar fi in locul lui Emil Boc, Cristian Preda declara: "Sigur ca da. Eram deja in cautarea unui job".

La rindul sau, deputatul Sever Voinescu reia problema "remanierii urgente", vazind relatia PDL-guvern ca pe un film thriller de mina a doua. "Am militat si militez ca e nevoie de o remaniere urgenta, dar fiind aceasta situatie cu inundatiile, cred ca Guvernul nu are nevoie de o presiune politica in zilele acestea", spune Sever Voinescu. "Asistam la o situatie care aminteste de un film thriller de categoria B: sufletul cuiva s-a mutat in trupul altcuiva. Practic, sufletul sau mintea Partidului Democrat Liberal s-a mutat in trupul Guvernului." O analiza facuta imediat dupa rezolvarea inundatiilor anunta si Sulfina Barbu, care spune ca "exista o problema de credibilitate la nivelul partidului vis-a-vis de Guvern si acest lucru tine strict de activitatea guvernamentala".



Ioan Oltean: PDL sta foarte prost in sondaje


Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, ieri, ca partidul sau are probleme serioase de imagine si sta \'foarte prost\' in sondaje. Liderul democrat-liberal s-a declarat nemultumit si de faptul ca remanierea guvernamentala nu s-a produs, asa cum preconizase el, la sfirsitul lunii iunie - inceputul lunii iulie. "Am spus ca sigur se va remania. S-a apreciat ca remanierea sa se intirzie 60 de zile si sa dam posibilitatea guvernului sa puna in aplicare aceste masuri. Am subscris acestei decizii a partidului, asteptam sa treaca cele 60 de zile pentru a vedea daca acest termen a produs sau nu efecte pozitive. Personal, sint nemultumit ca nu a avut loc remanierea, dar subscriu punctului de vedere pe care partidul l-a luat. Eu am spus-o atunci si va repet: atunci trebuia sa aiba loc o remaniere guvernamentala. O asteptam in toamna, daca evident lucrurile vor merge intr-o directie negativa si nu in una pozitiva", a mai declarat Oltean.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.