Național

Ioana Maria Vlas, condamnata definitiv la 8 ani de inchisoare

Ziarul de Vrancea
29 iun 2010 680 vizualizări
Fostul presedinte al fondurilor de investitii FNI si FNA a executat pina acum mai mult de sase ani din pedeapsa

Magistratii înaltei Curti de Casatie si Justitie (îCCJ) au decis, ieri, mentinerea pedepsei de opt ani de inchisoare pentru Ioana Maria Vlas in dosarul privind prabusirea Fondului National de Acumulare (FNA). Decizia îCCJ este definitiva si irevocabila.

Magistratii înaltei Curti au incheiat pe 26 mai judecarea procesului privind prabusirea Fondului National de Acumulare si au decis sa se pronunte pe 11 iunie in legatura cu recursurile mai multor parti din dosar. Ioana Maria Vlas si-a retras, la termenul din 27 ianuarie, recursul prin care s-a mentinut pedeapsa de opt ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, pentru a cere contopirea pedepsei de opt ani de inchisoare din dosarul FNA cu cea de zece ani de inchisoare primita in dosarul Fondului National de Investitii. Judecatorii Tribunalului Prahova au admis, pe 20 martie, cererea de contopire a pedepselor din dosarele FNI si FNA formulata de avocatii Ioanei Maria Vlas, stabilind o pedeapsa cu inchisoarea de 10 ani. Vlas era condamnata 10 ani in dosarul FNI si la opt ani in cel FNA.

Judecatorii au mai stabilit ca, pentru cinci ani, inculpata nu are voie sa ocupe functii publice sau sa exercite o profesie de natura celei de care s-a folosit pentru savirsirea infractiunii. Ioana Maria Vlas a fost incarcerata in 27 martie 2003, dupa ce a fost extradata, la cererea sa, din Israel si a stat cinci ani in detentie. Reincarcerata pe 11 iunie anul trecut, Vlas isi reinnoieste din sase in sase luni cererea de liberare conditionata. Ultimul aviz negativ l-a primit pe 11 mai.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.