Național

Guvernul Boc rezista, dar il paste remanierea

Ziarul de Vrancea
16 iun 2010 628 vizualizări
motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Boc a obtinut doar 228 de voturi pentru , fata de 236, cit era necesar pentru a "trece" si a provoca demiterea n 7 parlamentari din arcul puterii au votat in favoarea documentului, insuficient insa pentru ca motiunea de cenzura sa aiba succes

Guvernul Emil Boc ramine in functie, dupa ce majoritatea parlamentarilor a respins ieri motiunea de cenzura initiata de PSD. Asta insemna implicit ca legea privind diminuarea salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15% a fost adoptata. 228 de parlamentari au votat in favoarea motiunii. Pentru ca Executivul sa cada ar fi fost nevoie de 236 de voturi (au lipsit doar 8 voturi) iar impotriva motiunii au votat 197 de parlamentari, ceea ce arata ca mai Guvernul are un sprijin extrem de fragil. UNPR a anuntat excluderea din partid a parlamentarilor care au votat motiunea de cenzura initiata de PSD - Eugenia Barna, Tudor Ciuhodaru, Adrian Mocanu si Ioan Munteanu.

In timpul dezbaterilor, intr-o atmosfera infernala, cu numerosi sindicalisti prezenti in sala dezbaterilor, premierul Emil Boc i-a atentionat pe parlamentarii opozitiei ca au redactat gresit motiunea de cenzura. El a afirmat ca textul motiunii face referire atit la proiectul care reduce salariile si pensiile, dar si la proiectul de lege care elimina pensiile speciale, pentru care insa nu a fost depusa o motiune. "Habar nu aveti pe ce lume traiti. Constient sau inconstient, ati amestecat legile pentru a va apara privilegiile", a spus Boc parlamentarilor. El i-a acuzat ca au plagiat cu "copy-paste" paragrafe intregi dintr-un articol de presa, pe care le-au introdus in textul motiunii. "Nu sinteti in stare nici sa va concepeti textul motiunii", a spus Boc, huiduit permanent de parlamentari. De altfel, pensiile de lux a fost tema preferata de atac a premierului la adresa opozitiei, acuzind PSD ca "se agata cu dintii" de pensiile de lux eliminate de Guvern prin angajarea raspunderii. "Vad parlamentari din opozitie care sufera pentru ca si-au pierdut pensiile de parlamentari. Asta este reactia, huiduieli, va agatati pina in ultima clipa cu toate puterile, cu dintii de pensiile de lux. Plingeti pe umerii pensionarilor obisnuiti, dar dati dovada de ipocrizie", a spus Boc.


Ponta: "Domnule Boc, realmente sinteti cazut in cap"


Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ca in locul premierului, "realmente cazut in cap", ar fi trebuit sa fie prezent presedintele Traian Basescu, el afirmind ca nu e normal sa fie batut ciinele in locul stapinului. "L-am tot auzit pe Emil Boc vorbind de pensiile de lux si acuzind parlamentarii ca nu vor sa renunte la privilegiile lor si la pensiile de lux. Despre ce pensii vorbim, domnule Boc? Cred ca realmente sinteti cazut in cap", a afirmat presedintele PSD. Ponta a mai spus ca va vota motiunea de cenzura nu neaparat pentru caderea guvernului Boc, ci pentru anularea reducerilor de salarii si pensii.


Gabriel Oprea: "Am plecat din PSD fiindca n-am vrut sa aduc crima organizata in guvern"

Ministrul Apararii, deputatul Gabriel Oprea, a declarat ca a plecat din PSD si si-a dat demisia din functia de ministru al Administratiei si Internelor pentru ca nu a vrut sa aduca crima organizata in Guvern. "Este pentru prima oara cind vorbesc despre Victor Ponta. Nu am vorbit despre Victor Ponta, pentru ca i-am dus copilul la biserica, cu toate ca Victor Ponta nu are nici un Dumnezeu! Am plecat din PSD si mi-am dat demisia din functia de ministru al MAI fiindca nu am vrut sa aduc crima organizata in Guvern. Si stie bine acest lucru Victor Ponta", a spus Oprea in cadrul dezbaterilor asupra motiunii de cenzura din Parlament.


Bursa zvonurilor: Berceanu ar pierde in favoarea lui Udrea


Potrivit Impactnews, remanierea Guvernului Boc ar putea fi facuta in urmatoarele doua saptamini. In PDL se discuta mai multe variante, una dintre ele fiind trecerea Ministerului Transporturilor la Ministerul Dezvoltarii Regionale, ceea ce ar insemna ca Radu Berceanu pleaca, iar Elena Udrea isi consolideaza pozitia atit in Guvern cit si in partid. O alta varianta discutata este raminerea lui Boc si plecarea tuturor ministrilor, potrivit unor surse democrat-liberale.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.