Național

Ciomu ar avea nevoie de 120 de ani pentru a achita daunele

Ziarul de Vrancea
11 iun 2010 437 vizualizări
Fostul medic Naum Ciomu a sustinut, ieri, la Tribunalul Bucuresti, unde s-au incheiat dezbaterile in procesul in care Spitalul Panduri ii cere sa returneze aproximativ 275.000 de euro, banii platiti pina in prezent pacientului mutilat in 2004, ca ar avea nevoie de 120 de ani pentru a plati daunele.

Tribunalul Bucuresti a incheiat, ieri, dezbaterile in procesul in care Spitalul Theodor Burghele (Panduri) l-a dat in judecata pe Naum Ciomu, caruia ii cere sa returneze 275.000 de euro, primele doua transe din daunele in valoare de 500.000 de euro, pe care fostul medic si unitatea medicala au fost obligate, in solidar, sa le plateasca lui Ion Jiga, pacientul caruia Ciomu i-a sectionat penisul. In fata instantei, Ciomu a declarat, pentru prima data, ca si-a asumat intrega vina pentru incidentul din 2004, chiar daca in momentul in care a suferit atacul cerebral care a dus la greselile facute in cursul operatiei, si rezidentul care participa la interventie este posibil sa fi folosit bisturiul. Ciomu a sustinut ca si-a asumat toata raspunderea, pentru ca "nu a vrut sa ii distruga acestuia cariera". Intrebat daca recunoaste ca este "evident" ca este vina lui pentru evenimentele produse si ca este doar obligatia sa sa achite daunele decise, Ciomu a spus doar ca suma de bani este exagerat de mare si nu are cum sa o plateasca. Avocata lui Ciomu a cerut instantei sa respinga cererea spitalului, sustinind ca a fost prematur introdusa, avind in vedere ca datoria catre Jiga va fi achitat integral abia in 2011. Pe de alta parte, a sustinut avocata, nu este normal sa achite doar Ciomu daunele, avind in vedere ca, imediat dupa producerea accidentului, niciunul dintre cei prezenti in sala de operatii nu a facut nimic pentru a reduce efectele greselii clientului sau, deci si Spitalul trebuie sa plateasca macar o parte din suma de 500.000 de euro. Pe de alta parte, reprezentantul Spitalului Panduri a aratat ca deciziile penale il identifica doar pe Ciomu drept vinovat pentru incident, unitatea fiind doar un garant al faptului ca daunele vor fi platite. Mai mult, avocata spitalului a precizat ca procesul se refera doar la aproximativ jumatate din suma datorata lui Jiga, iar pentru restul sumei urmeaza sa fie deschise alte dosare, pe masura ce transele vor fi achitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.