Național

Iliescu, huiduit dupa 20 de ani

Ziarul de Vrancea
11 iun 2010 618 vizualizări
Evenimentul de lansare a unei carti a lui Ion Iliescu despre revolutie s-a lasat cu huiduielile tinerilor de la grupul "Noii Golani"

In debutul evenimentului organizat la Romexpo pentru lansarea cartii lui Ion Iliescu "Dupa 20 de ani. 1989", in spatiul rezervat acestei manifestari au aparut trei tineri care au arborat afise contra fostului presedinte. Cei trei tineri, liderul gruparii "Noii golani" si alti doi membri, au afisat foi pe care era scris: " Ion Iliescu cautat pentru furtul Revolutiei din 1989". Ofiterii SPP care asigurau paza fostului presedinte au indepartat foile, iar fortele de ordine de la Romexpo i-au scos pe tineri afara, unul dintre ei, legitimat ulterior ca George Simion, fiind indepartat cu forta. El i-a reprosat lui Ion Iliescu ca nu trebuie sa lanseze carti despre istoria comunismului in Romania, ci sa faca puscarie. Afisul aratat de cei trei tineri, alb-negru, il infatiseaza pe Ion Iliescu, deasupra portretului fiind scris: "Cautat pentru furtul Revolutiei din 1989, chemarea minerilor in iunie \'90, instigare la violenta impotriva studentilor anticomunisti, ascunderea adevarului despre mineriade". Pe afis se mai scrie ca organizatori ai unui mars intitulat "Mai, animalule", ce va avea loc duminica, 13 iunie, la ora 12.00, pe traseul Intercontinental - Piata Romana - casa lui Ion Iliescu sint Asociatia 21 Decembrie si Grupul de actiune Noii Golani. "Te asteptam la mars, mai, animalule", mai este scris pe afis.


Iliescu: "Minti ratacite"


Fostul presedinte Ion Iliescu a comentat ca tinerii care au provocat incidentul de la lansarea cartii sale reprezinta "minti ratacite", folosite de "elemente provocatoare" pentru a crea "diversiuni", el apreciind ca este degradant ca inca mai exista asemenea oameni si mentalitati. "Sintem la un tirg de carte, la un act de cultura. Aparitia unor elemente marginale care se dedau la asemenea provocari este pur si simplu de neinteles. Cine ste interesat in asa ceva? Am inteles rabufniri de acest fel in 1990, in anii cind eram la putere. Dar acum, ce ratiune au? Am prezenat o carte referitoare la Revolutia Romana, nu este prima carte pe care o scriu, intr-un cadru civilizat, dar aparitia unor asemenea oameni este degradanta pentru climatul general", a opinat Ion Iliescu. El a admis ca aceiasi tineri au provocat un incindent similar anul trecut, de ziua sa de nastere, la 3 mai.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.