Național

Sever Voinescu isi pune partidul la zid

Ziarul de Vrancea
17 mai 2010 462 vizualizări
Deputatul PDL recunoaste ca guvernarea este slaba, dar considera ca nota de plata include mandatele anterioare

Deputatul PDL Sever Voinescu nu se sfieste sa afirme ca PDL "a guvernat slab", iar guvernarea Boc este una "proasta". El a precizat insa ca actualul Cabinet nu plateste doar greselile sale, ci ale tuturor guvernarilor din ultimii 20 de ani. "Guvernarea Tariceanu a fost o guvernare proasta ca nu a stiut sa gestioneze un moment bun. Guvernarea Boc este proasta pentru ca nu stie sa gestioneze un moment prost. Toti sintem vinovati", a spus Sever Voinescu. El a apreciat ca PDL a guvernat "slab", insa trebuie sa plateasca si pentru greselile celorlate guvernari. "Da, PDL a guvernat slab. A gresit. însa PDL se afla acum intr-o situatie extrem de provocatoare. Ceea ce trebuie sa plateasca astazi nu e doar greseala lui. Este greseala tuturor partidelor din Romania, cronicizata in 20 de ani", a subliniat Voinescu.

Potrivit acestuia, Guvernul PDL a avut si o problema de comunicare, pentru ca a lasat ca populatia sa inteleaga gresit anumite actiuni ale sale. "A indus ideea ca prin taierea pensiilor si salariilor nesimtite, toti ceilalti vor avea parte de o marire a pensiilor si salariilor. Salariile in administratie sint foarte, foarte mici. Problema nu e ca sint mici, ci ca sint multe. Solutia era concedierea, restructurarea. 250.000-300.000 de bugetari trebuiau sa fie dati afara", a afirmat Voinescu.

El i-a criticat insa si pe liderii opozitiei, sustinind ca liberalul Crin Antonescu nu are nici o legatura cu ce se intimpla acum in Romania, in timp ce liderul PSD "este de o veselie suspecta". "Victor Ponta are aerul bucuros al unui copil de zece ani de Craciun. El ne propune sa spargem geamurile de la Guvern. Este o viziune isteric-anarhista", a spus Sever Voinescu. Deputatul PDL a fost in 2009 purtatorul de cuvint al lui Traian Basescu in campania electorala pentru prezidentiale si este considerat un apropiat al sefului statului.

Prezent la aceeasi dezbatere, vicepresedintele PDL Valeriu Stoica a afirmat ca toti politicienii romani au mintit in campaniile electorale din ultimii 20 de ani, lansind promisiuni pe care stiau ca nu le pot onora. El a adaugat ca romanilor le este greu sa accepte acum solutiile anticriza propuse de PDL, pentru ca s-au obisnuit sa fie pacaliti. "Dupa ce traiesti mult timp in minciuna, iti place minciuna. Stinga ne propune in continuare sa mintim cetatenii, sa aiba salarii mari, fara sa producem", a afirmat Valeriu Stoica.


Absenta pedelistilor de la televiziunile de stiri - o decizie proasta


Democrat-liberalul Sever Voinescu considera ca decizia PDL de a nu permite membrilor sai sa participe la emisiunile posturilor Antena 3 si Realitatea TV a fost una "proasta". Deputatul a dezvaluit simbata ca hotarirea ar fi avut drept scop "saracirea" patronilor posturilor respective. "Stiti de ce s-a decis asta? Daca oamenii de la PDL nu mai merg la televiziuni, acestor televiziuni o sa le scada ratingul, nu o sa mai aiba bani de publicitate, iar patronii astia rai vor saraci. A fost o mostra de decizie proasta", a spus parlamentarul, la Sibiu. Un punct de vedere identic a avut si deputatul PDL, Raluca Turcan. Criticile celor doi deputati vin in contextul in care Traian Basescu le-a transmis saptamina trecuta parlamentarilor PDL sa "reevalueze" masura boicotarii celor doua televiziuni.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.