Național

Saptamina protestelor

Ziarul de Vrancea
17 mai 2010 615 vizualizări
Seria mitingurilor va culmina miercuri, cind 40.000 de oameni sint asteptati în Piata Victoriei, la cel mai mare miting din ultimii ani, in vreme ce bugetarii vor continua sa picheteze Palatele Cotroceni si Victoria.

Membrii FSLI vor picheta Palatul Parlamentului in zilele de 18,19 si 20 mai. Nemultumiti de reducerea salariilor cu 25 de procente, peste 200 de cadre didactice vor protesta timp de doua ore in fiecare zi. De asemenea, membrii sindicatelor din invatamint ameninta cu o posibila greva generala pe 31 mai.

Dublarea taxei de cazare in camin si injumatatirea burselor, ii scoate si pe studenti in strada. Peste 7.000 de tineri sint asteptati sa protesteze astazi in Capitala, conform organizatiilor studentesti.

Actiunile de protest vor culmina pe 19 mai. în ziua in care se implinesc trei ani de la referendumul pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu, peste 40.000 de oameni sint asteptati la un miting de amploare in Capitala. Profesori, studenti, functionari publici, politisti, medici isi vor striga nemultumirile in Piata Victoriei. Liderii sindicali spera ca bugetarilor sa li se alature si angajatii din mediul privat.

Dupa miting, sindicalistii Cartel Alfa vor decide daca vor recurge la o greva generala, din 25 mai, sau la o miscare de strada asemanatoare celei din Grecia, adica blocarea Pietei Victoriei in fiecare zi.

Si sindicalistii din transporturi sint pregatiti de greva. Daca salariile vor fi reduse cu 25%, angajatii CFR si Metrorex ameninta cu declansarea unei greve simultane.

Astazi este programat si protestul mamelor. Revoltate ca guvernul va reduce cu 25% indemnizatia pentru cresterea copilului, ele isi vor striga supararea la Ministerul Muncii. Ele vor veni la protest cu bebelusi in carucioare, pampersi si banderole negre, in semn de doliu pentru "inmormintarea" pe care o pregatesc guvernantii.

Intentia executivului a stirnit revolta inclusiv in interiorul partidului de guvernare. Organizatia de femei a PDL a criticat intentia lui Emil Boc de a reduce veniturile mamelor. Femeile cer Guvernului sa nu se atinga de indemnizatia de crestere a copilului, care in prezent reprezinta 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni. La protestul mamelor vor participa citeva sute de persoane. Vor veni in fata Ministerului Muncii inclusiv tatici care le sustin cauza.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.