Național

Senatorii nu se pot hotari la ce cheltuieli sa renunte

Ziarul de Vrancea
15 mai 2010 549 vizualizări
n ei au decis sa astepte mai intii anuntul Guvernului cu privire la masurile convenite cu Fondul Monetar International n Senatul a cheltuit deja doua treimi din suma alocata pentru acest an

Executia bugetara a Senatului pe primele patru luni arata ca institutia nu va mai avea fonduri pentru salariile angajatilor pentru lunile noiembrie si decembrie ale acestui an. Senatul a cheltuit deja 64% din fondurile pentru deplasari externe, anticipindu-se epuizarea acestora in luna iulie. Drepturile salariale ale senatorilor nu vor fi insa afectate. Membrii Biroului Permanent nu au luat nici o hotarire, Mircea Geoana sugerind ca discutia despre limitarea cheltuielilor sa fie reluata dupa anuntul Guvernului cu privire la masurile convenite cu Fondul Monetar International.

Altfel, senatorii au venit cu mai multe propuneri privind reducerile de cheltuieli. Teodor Melescanu a cerut ca parlamentarii sa nu se mai deplaseze cu bilete de avion la clasa bussines, ci cu bilete la clasa economic. "în al doilea rind, tot la deplasari externe, incercam sa le mai reducem. Nu avem cum sa nu fim prezenti, dar putem sa fim mai putine zile si le mai periem si noi", a spus senatorul liberal. Asupra variantei restringerii deplasarilor in strainatate s-au pronuntat mai multi membri ai Biroului Permanent, Attila Verestoy sugerind ca senatorii sa plateasca din bani proprii diferenta dintre pretul biletelor de avion la clasa economic si clasa bussines, daca opteaza pentru ultima varianta. Singurul care a strimbat din nas a fost presedintele Comisiei de politica externa, Titus Corlatean. El a afirmat ca sint multe reuniuni internationale la care Senatul nu isi poate permite sa nu trimita reprezentanti.

Pentru reducerea deplasarilor externe s-a pronuntat si Dumitru Oprea, care a propus si limitarea de la 500 la 300 litri a cotei de benzina rezervata lunar parcului auto. La final, membrii Biroului Permanent au decis sa reia discutia asupra bugetului dupa ce comisia de politica externa va decide la care actiuni externe va renunta si dupa decizia oficiala a guvernului cu privire la reducerile pe care le va opera asupra cheltuielilor din sistemul bugetar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.