Național

Aproape 20% din spatiile de birouri din capitala nu au chiriasi

Ziarul de Vrancea
1 mai 2010 460 vizualizări
Suprafata de spatii de birouri finalizata in primele trei luni in Bucuresti a fost cu 80% mai redusa decit in aceeasi perioada din 2009, stocul total ajungind la 1,225 milioane de metri patrati, din care peste 220.000 metri patrati nu au chiriasi, potrivit unui raport al Colliers International.

In primul trimestru au fost finalizate proiecte de birouri totalizind doar 18.000 de metri patrati, se arata in raportul Colliers. Desi suprafata tranzactionata a crescut de trei ori fata de perioada ianuarie-martie 2009 si reprezinta mai mult de 70% din cererea totala din anul trecut, gradul de neocupare al spatiilor s-a mentinut la 18,5%. Autorii raportului considera ca suprafata de birouri tranzactionata a fost in primul trimestru de circa 65.000 de metri patrati, din care 25% reprezinta preinchirieri. "Este de mentionat o schimbare in ceea ce priveste preinchirierile. De la nicio astfel de tranzactie incheiata in 2009, in primul trimestru din 2010 circa 25% din inchirieri reprezinta de fapt precontracte", se precizeaza in raport. Cele mai semnificative tranzactii au fost inchirierea de catre UniCredit tiriac Bank a 15.000 de metri patrati intr-un imobil construit de firma Bog\'Art in Bulevardul Expozitiei, preluarea de catre Sanador a 11.735 metri patrati in cladirea Castrum si de Rompetrol a 9.300 metri patrati in City Gate. Cu exceptia tranzactiilor mentionate, suprafata medie tranzactionata a scazut cu 50% fata de 2009, se mai spune in raport.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.