Național

Ce stie Basescu si nu spune?

Ziarul de Vrancea
18 feb 2005 657 vizualizări
Presedintele sustine ca este în favoarea dialogului pentru rezolvarea problemei transnistrene, dar ca dialogul poate sa fie un esec. "Trebuie sa ne luam masuri. Securitatea nationala nu se negociaza si aici, pe cît posibil, trebuie sa fie la riscuri zero , a spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu s-a declarat un sustinator "indiscutabil" al parteneriatului cu Marea Britanie si SUA, pentru asigurarea securitatii nationale, in eventualitatea declansarii unui conflict la granitele Romaniei, avind in vedere ca NATO si-a dovedit "coeziunea" in conflictul din Irak. "Romania mai are probleme de securitate nationala, iar aici trebuie sa stam cu ochii deschisi si a sta cu ochii deschisi inseamna sa gasesti solutii si aliante care sa garanteze Romaniei ca nu poate fi pusa in pericol, indiferent cit de exploziv ar putea fi la un moment dat conflictul transnistrean", a precizat presedintele Basescu, miercuri seara, intr-o emisiune transmisa de Antena 1. Seful statului a precizat ca NATO si-a dovedit "coeziunea" cu ocazia conflictului din Irak. "Eu, ca sef al statului roman, nu pot sa nu-mi pun in continuare intrebarea: Bine, bine, si la un eventual conflict la frontierele Romaniei cu Transnistria, Moldova, implicatii care pot sa apara de dimensiuni mult mai mari, mai stam sa negociem intre «jumatate din Europa e pentru interventie, jumatate nu»? Cu securitatea nationala nu are dreptul nimeni sa se joace. Si, din acest motiv, pe probleme de securitate nationala sint un sustinator indiscutabil al unei strategii speciale in relatia cu Marea Britanie si Statele Unite", a adaugat Traian Basescu.

Presedintele a precizat ca este in favoarea dialogului pentru rezolvarea problemei transnistrene, dar ca dialogul poate sa fie un esec, mai ales in conditiile in care Romania nu este implicata in acest dialog. "Trebuie sa ne luam masuri. Securitatea nationala nu se negociaza si aici, pe cit posibil, trebuie sa fie la riscuri zero", a spus Basescu. El a precizat si ca nu este vorba despre intarirea securitatii nationale prin dislocarea unor efective americane pe teritoriul Romaniei, in baze militare, in cadrul unei relatii bilaterale, ci despre baze americane in structura NATO.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.