Național

Agentia Nationala de Integritate a fost anihilata

Ziarul de Vrancea
16 apr 2010 538 vizualizări
n cele mai importante articole din legea ANI au fost declarate neconstitutionale n decizia este scandaloasa si echivaleaza cu decizia Curtii Constitutionale de declarare ca neconstitutionala a legii de functionare a CNSAS

Doua capitole din legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate au fost declarate neconstitutionale in data de 14 aprilie, fiind admise partial o serie de exceptii de neconstitutionalitate ridicate de avocata Alice Draghici in cazul Serban Bradisteanu, au declarat pentru HotNews.ro surse de la Curtea Constitutionala. Alice Draghici a declarat pentru HotNews.ro ca efectul deciziei CC este o reducere activitatii Agentiei de Integritate. "ANI va deveni un fel de depozit al declaratiilor de avere. Nu va mai putea face sesizari, nu va mai avea activitate de control, singurul lucru pe care il va face ANI este sa inregistreze si sa depoziteze declaratiile de avere si sa-i amendeze pe cei care intirzie sa le depuna", a declarat Draghici. "Toate dosarele trimise in instanta de ANI trebuie clasate si toate dosarele trimise la instanta de contencios administrativ trebuie inchise", a spus avocata Alice Draghici. Pe site-ul Curtii Constitutionale, prin Decizia 415 din 14.04.2010 figureaza ca admise partial o serie de exceptii de neconstitutionalitate aduse legii 144/2007. Avocata Alice Draghici a contestat in dosarul Bradisteanu, in cazul caruia ANI a propus confiscarea sumei de 3, 5 milioane de euro, o serie de articole din legea de functionare a Agentiei Nationale de Inregritate. Surse din cadrul ANI sustin ca au fost declarate neconstitutionale cele mai importante parti ale legii: capitolele I si VI.

Laura Stefan, expert anticoruptie din cadrul Societatii Academice Romane se arata scandalizata de decizia Curtii. "Aceasta decizie este o rusine, care nu poate fi egalata decit de decizia aceleiasi Curti cu privire la declararea neconstitutionala a legii de functionare a CNSAS. Reteta aeste simpla: atunci cind institutiile incep sa functioneze si ajung la nume mari, intra in scena Curtea Constitutionala, care desfiinteaza institutiile-problema. In cazul de fata, Alice Draghici a incercat sa rezolve dosarul clientului ei prin interventii la inspectorul de integritate si, pentru ca n-a reusit, a apelat la Curtea Constitutionala"


Bradisteanu scapa dupa ce a luat mita 4 milioane de euro


Pe data de 15 septembrie 2008, ANI a sesizat instanta competenta in vederea confiscarii a circa 3,6 milioane de euro si a inca 500.000 de dolari, sume ce ar fi fost obtinute nejustificat de medicul chirurg Serban Bradisteanu, in perioada in care acesta a fost parlamentar. Averea lui Bradisteanu, considerata de inspectori ANI ca nejustificata, coincide cu valorea mitei pentru care DNA l-a trimis in judecata in martie 2007. Bradisteanu, sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca, a fost trimis in judecata de procurori la 22 martie 2007, fiind acuzat ca ar fi primit mita aproape patru milioane de euro de la o firma ce distribuia produse medicale, in schimbul facilitarii unor licitatii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.