Național

Eu cind vreau sa fur, fur

Ziarul de Vrancea
16 apr 2010 602 vizualizări
Actorul amator Papan Chilibar, interpretul unui puscarias in filmul "Eu cind vreau sa fluier, fluier", premiat cu Ursul de Argint la Berlin, a fost arestat pentru spargere de locuinte n ultimul jaf a avut loc in ianuarie, chiar inainte de premiera de la Berlin n regizorul Florin Serban afirma ca "Papan e impresionant de talentat. Trebuie doar sa se tina departe de prostii"

Tinarul detinut Papan Chilibar, selectat de regizorul Florin Serban, pentru imensul sau talent innascut, sa joace in rolul celui mai bun prieten al personajului principal din "Eu cind vreau sa fluier, fluier" si devenit de citeva luni un om liber, a fost arestat. Papan a fost retinut, ieri dimineata, alaturi de alte doua persoane. Cei trei fac parte dintr-o grupare formata din cinci persoane care organiza spargeri de la parterul blocurilor, apoi escaladau la etajul unu. Potrivit politistilor, cei cinci ar fi spart cel putin trei locuinte din sectorul 3, furind bani si bunuri in valoare totala de aproximativ 8000 de lei. Ultimul jaf a avut loc in ianuarie, chiar inainte de premiera de la Berlin, de la sfirsitul lui februarie, cind Papan Chilibar a fost singurul fost detinut invitat sa insoteasca echipa pe covorul rosu al Berlinalei.


Papan, coplesit de experienta filmarilor


Imediat dupa premiera, tinarul de 20 de ani, coplesit experienta filmarilor si, ulterior, de tratamentul de la Berlinala, povestea ca e tigan, ca munceste cu ziua, ca nimeni nu l-a mai privit cu respect, ca a facut ceva bun si ca e mindru de asta si ca vrea, daca i se ofera sansa, sa continue. Si sa se tina departe de prostii. "Nu pot sa spun ca chiar mi s-a schimbat viata, oricum parca sint privit altfel. Nu pot sa spun ca sint privit altfel, dar lumea e mai vorbareata cu mine. Simt ca am facut ceva bun si imi place, e cea mai tare experienta din viata mea. Si da, daca mi se ofera ", spunea Papan Chilibar in februarie. "Muncesc cu ziua, umblu pe strada la noi pe acolo, car, merg cu cine e nevoie la marfa, sa ajut la flori, orice exista la munca de jos, eu fac.." povestea Papan. Regizorul Florin Serban declara la rindul sau ca "spera, de fapt stie, ca vietile celor ca Papan s-au schimbat". "Papan e impresionant de talentat, intr-atit incit nu are nevoie de scoala de actorie. Trebuie doar sa se tina departe de prostii", spunea Serban la sfirsitul lui februarie.


Daniel Mitulescu: Avea sansa sa fie reabilitat


Producatorul lungmetrajului "Eu cind vreau sa fluier, fluier", Daniel Mitulescu, a declarat ca Papan Chilibar era unul dintre detinutii care aveau sanse de reabilitare. "Suntem surprinsi de ce s-a intimplat", a spus Mitulescu. "De cind l-am luat pe Papan la Berlin, am avut o colaborare foarte buna cu el. El era unul din putinii detinuti care aveau sanse de reabilitare", a mai spus producatorul filmului. "Aproape 90% dintre fostii detinuti recidiveaza, dar cu Papan ne-am gindit ca va fi altfel", a adaugat Mitulescu. Daniel Mitulescu a spus ca, de luni, Papan Chilibar urma sa fie inscris la scoala, in clasa a doua, si urma sa aiba un loc de munca stabil. De asemenea, Chilibar avea planuri sa dea examenul pentru obtinerea carnetului de conducere. "Eu cind vreau sa fluier, fluier", debutul in lungmetraj al lui Florin Serban , este primul film romanesc din ultimii 17 ani care a intrat in competitia oficiala a Festivalului de la Berlin si a reusit sa ia si doua premii importante: marele premiu al juriului - Ursul de Argint si distinctia "Alfred Bauer". La 1 aprilie, filmul a fost difuzat in Penitenciarul Jilava.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.