Național

Un elev a murit in urma unui incident la scoala, iar parintii acuza diriginta

Ziarul de Vrancea
15 apr 2010 592 vizualizări
Politia si Inspectoratul Scolar au inceput anchete in cazul unui elev din clasa a V-a de la o scoala din Orastie, care a murit la citeva zile dupa ce a suferit un traumatism cranio-cerebral, fiind accidentat in joaca de un alt copil, la scoala, iar parintii acestuia cer concedierea dirigintei.

Incidentul a avut loc in 9 februarie, la Scoala Generala "Aurel Vlad" din Orastie, intr-o pauza in care baiatul, in virsta de 12 ani, exersa figuri de wrestling impreuna cu un coleg, in sala de clasa. Parintii copilului au depus plingere la Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara si cer scaderea notei la purtare a elevului implicat in accidentul suferit de fiul lor, dar si concedierea dirigintei, care ar fi stiut despre incident si nu i-a anuntat."Copiii s-au jucau in clasa, in pauza. Din cite am inteles de la parintii celorlalti elevi, fiul meu nu a vrut, dar un alt copil a insistat sa ii arate o figura de lupte pe care a vazut-o la televizor. L-a scapat in cap si copilul a fost ridicat de ceilalti si dus in banca. O fata a mers si a anuntat-o pe diriginta, care i-a chemat pe baiatul meu si pe celalalt la cancelarie. Probabil ca i-a certat. In orice caz, baiatul meu nu a spus nimic despre incident acasa. Cind a ajuns, a spus doar ca il doare burtica. A doua zi, cind sotul meu a vrut sa il trezeasca sa il pregateasca pentru scoala, copilul se simtea rau si l-a dus la medic. A fost operat de apendicita si apoi a intrat in coma", a afirmat mama baiatului, Angela Heius. Aceasta a spus ca a aflat despre lovitura la cap cind baiatul era deja inconstient, in operatie, la Spitalul Judetean din Timisoara. "Medicii mi-au spus ca avea creierul inundat cu singe si ca daca ar fi fost operat cu citeva ore inainte supravietuia. Daca diriginta ne anunta incidentul, medicii stiau unde sa caute si copilul ar fi scapat. Baiatul meu a murit. Nu cer bani, cer ca diriginta sa fie data afara din invatamint", a mai afirmat mama baiatului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739409 zile, 6 ore, 2 minute, 3 secunde
Din experienta mea de parinte, copilul nu va indrazni sa spuna nimic parintelui in legatura cu un astfel de incident, mai ales daca a participat de buna voie, dupa cum rezulta din alte articole de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.