Național

Voicu arunca fumigene catre Cotroceni

Ziarul de Vrancea
13 apr 2010 566 vizualizări
Zeci de milioane de euro pentru rascumpararea ziaristilor au disparut

Senatorul PSD a spus, la ICCJ, ca "un singur om" il vrea arestat si nu intelege de ce procurorii nu ancheteaza cum in cazul rapirii din Irak "zeci de milioane euro au plecat din Romania in Irak si au ajuns in conturile politiei irakiene, doar putin peste un milion de euro in conturile rapitorilor"


Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, ieri, cererea senatorului PSD Catalin Voicu de eliberare provizorie sub control judiciar, in dosarul in care a fost arestat preventiv pentru coruptie. In ultimul cuvint in fata judecatorului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Catalin Voicu a aratat ca, in calitatea sa de membru al Comisiei de Aparare, s-a straduit mai mult de trei luni de zile sa audieze persoane implicate in cazul rapirii din Irak a celor trei jurnalisti romani, precizind ca rezultatul final a fost "unul sumbru". "Zeci de milioane de euro au plecat din Romania in Irak si au ajuns in conturile politiei irakiene si doar putin peste un milion de euro in conturile rapitorilor", a sustinut Voicu. El a precizat ca nu intelege de ce procurorii nu investigheaza si acest fenomen. "Un singur om ma vrea in arest si nu m-a vrut la Interne, iar DNA il reprezinta, nu eu vorbesc la Palatul Cotroceni pe telefoane", a conchis, scurt, Voicu, fara a spune la cine face referire.


Voicu sustine ca probele ar fi fost falsificate cu un program american

In timpul dezbaterilor, Voicu a contestat interceptarile din dosar si inregistrarile ambientale si a invocat presiunea mediatica privind cazul sau. Senatorul a sustinut ca are cunostinta despre existenta in Romania "a unui program american care poate contraface tot ce inseamna audio si video". Voicu a mai precizat ca anchetatorii nu ar fi lasat ordinea fireasca a interceptarile si ar fi pus pasaje dintr-o anumita discutie intr-o alta discutie. "Contest acele discutii purtate intre mine si generalii Matei si Isac, precum si cu alti doi politisti, pe motiv ca inclusiv cele patru persoane, audiate fiind in fata procurorilor, nu isi recunosc vocile de pe acele inregistrari, nu recunosc ordinea discutiilor, precum nici pasaje intregi din acele discutii", a explicat Voicu.


Recunoaste ca a intervenit in favoarea lui Locic

Catalin Voicu a recunoscut ca a intervenit in favoarea afaceristului Marius Locic la politie dar ar fi facut acest lucru pentru ca dosarul acestuia ar fi fost facut la comanda unui alt om de afaceri. "Nu am gasit niciunde inregistrarea in care Marius Locic a fost amenintat de un om de afaceri care oferise multi bani in politie pentru a i se intocmi dosar in vederea arestarii. Am intervenit pentru ca Marius Locic este bucurestean din sectorul 5, acolo unde si eu sint senator. Poate ca am exagerat ca am pus imediat mina pe telefon si in schimb trebuia sa fac o adresa prin biroul senatorial. Dar trebuie sa intelegi ca in calitatea mea de politician trebuie sa ma implic pentru ca altfel nu te alege lumea", a motivat Voicu convorbirile referitoare la Locic.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.