Național

Soferii care iau autostopisti vor ramine fara placutele de inmatriculare sase luni

Ziarul de Vrancea
13 apr 2010 1290 vizualizări
Ordonanta de combatere a pirateriei in transporturi a fost aprobata ieri de Guvern

Guvernul a aprobat, ieri, ordonanta de urgenta pentru combaterea pirateriei in transportul rutier de persoane, solicitata de Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati, au declarat surse oficiale. Informatia a fost confirmata ulterior de catre purtatorul de cuvint al Guvernului, Ioana Muntean, care a sustinut ca, prin noile reglementari, Executivul sprijina operatorii si transportatorii "onesti", care lucreaza intr-un cadru legal. Ordonanta adoptata, ieri, de Guvern mentine principalele prevederi din actul normativ lansat, in urma cu doua saptamini, in dezbatere publica. Astfel, persoanele care presteaza serviciile de transport rutier fara autorizatie vor fi sanctionate prin pierderea dreptului de utilizare a autovehiculului timp de sase luni, prin retinerea placutelor de inmatriculare impreuna cu certificatul de inmatriculare. Acestea se predau inspectoratului judetean de politie, respectiv Directiei Generale de Politie a municipiului Bucuresti, care notifica detinatorul autovehiculului faptul ca suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, prin retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor de inmatriculare, inceteaza la sase luni de la data procesului verbal de retinere a acestora si dupa achitarea amenzii.


Amenzi de pina la 15.000 de lei


Si in cazul utilizarii pentru transport public de persoane a unui autoturism cu "8 plus 1" locuri fara detine autorizatie de transport in regim de inchiriere se suspenda dreptul de utilizare a autoturismului prin retinerea de catre politistii rutieri a placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare, aplicindu-se si sanctiunea contraventionala corespunzatoare. Persoanele care presteaza activitati de instructori auto fara autorizatie sau cu aviz suspendat, anulat, retras ori expirat vor fi sanctionate cu amenda de la 10.000 lei la 15.000 lei. Actul normativ interzice totodata stationarea taxiurilor in alta localitate decit cea pentru care a fost emisa autorizatia. In ceea ce priveste transportul local, contraventiile si amenzile vor fi constatate si, respectiv, aplicate de catre persoane imputernicite in acest sens de primarii comunelor, oraselor si municipiilor, precum si de catre ofiterii de politie. Proiectul prezentat in dezbatere publica stabilea ca si agentii politiei rutiere sint imputerniciti sa constate si sa aplice sanctiuni persoanele fizice care calatoresc cu mijloacele de transport public fara bilet sau abonament.


Reguli pentru instructorii auto


Proiectul mai prevedea totodata ca instructorii auto pot fi autorizati numai daca a fost angajat cel putin trei ani cu norma intreaga sau a activat cel putin sase ani ca instructor auto atestat sau daca au detinut autorizatie pentru activitatea de pregatire practica a conducatorilor auto, eliberata de autoritatea competenta si nu a avut suspendat permisul de conducere si/sau atestatul in ultimii trei ani. In urma cu aproape o luna, reprezentantii Executivului si cei ai Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati au semnat, la Guvern, un protocol pentru rezolvarea revendicarilor organizatiei, transportatorii anuntind, dupa semnarea documentului, ca renunta la proteste pentru "o saptamina sau doua".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739408 zile, 18 ore, 56 minute, 36 secunde
oare ce se va intampla cu acea gramada de masculi din fata notariatului din Panciu care asteapta zilnic clientii?
, acum 739408 zile, 18 ore, 56 minute, 36 secunde
vor transporta doar "rude"
, acum 739408 zile, 18 ore, 56 minute, 36 secunde
bai nene ,ce faci in cazul in care scapi trenul ,microbuz nu mai ai nu trebuie sa apelezi la AUTOSTOP sau se refera legea numai la cei care sunt pusi pe carat fara autorizatie ...?!!?? vezi gara citeste integral
, acum 739408 zile, 18 ore, 56 minute, 36 secunde
Hai sa sarim pe astia mici ca aia mari sa manance bine. Microbuzele lui Oprisan se pot plimba in voie fara licenta pe acest traseu. Oamenii mergeau rapid si erau foarte multumiti de serviciile oferite citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.