Național

Revocarea lui Geoana ia o pauza

Ziarul de Vrancea
18 mar 2010 487 vizualizări
PDL a renuntat ieri temporar la demersul revocarii lui Mircea Geoana de la presedintia Senatului dupa o saptamina si jumatate de incercari de a introduce pe ordinea de zi cererea semnata de 57 de senatori de la PDL, UDMR si grupul independentilor.

Liderul senatorilor democrat - liberali, Traian Igas, a anuntat ca PDL doreste sa dea un ragaz rezonabil lui Mircea Geoana in care acesta sa se adreseze Curtii Constitutionale pe tema propriei sale revocari din functia de presedinte al acestei "Nu cred ca noi, aici, in Senat, putem sa ne substituim Curtii Constitutionale, care se poate pronunta pe orice act legislativ", a aratat senatorul. Geoana nu s-a aratat incintat de sugestia PDL."Este dreptul fiecarui senator, al fiecarui grup sa poata sa se adreseze Curtii Constitutionale, daca considera de cuviinta. Presedintele insa nu primeste sarcini cind si pe ce tema sa sesizeze Curtea Constitutionala. Daca voi decide sa o fac si daca voi considera de cuviinta, voi anunta", a spus Geoana. Initial, saptamina trecuta, solicitarea de revocare nu a trecut de Biroul Permanent al acestei Camere, for care propune ordinea de zi plenului. In ciuda insistentelor PDL, cererea nu a putut fi cuprinsa nici in ordinea de zi a sedinelor, primul care se opunea fiind chiar Mircea Geoana, motivind ca solicitarea de indepartare a sa din functie este neconstitutionala. Lupta dintre PDL si Mircea Geoana insa, era pe cale sa declanseze un blocaj institutional, dupa ce democrat-liberalii si senatorii UDMR, care au majoritate in Senat, nu au votat in ultimele sedinte de plen ordinea de zi, ceea ce a facut imposibila desfasurarea activitatii.

La nici cinci ore de cind democrat-liberalii au renuntat la cererea de revocare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului, o solicitare asemanatoare vine din partea independentilor. Grupul independentilor din Senat, condus de Liviu Cimpanu, vrea sanctionarea lui Mircea Geoana pentru ca, ieri, in sedinta de plen a incalcat Regulamentul Senatului. Independentii sint nemultumiti si cer un avertisment public pentru social-democrat, dupa ce acesta a refuzat sa introduca pe ordinea de zi un punct care se referea la includerea lor in comisia de regulament a Senatului. Astfel, independentii au depus la Biroul Permanent o cerere de sanctionare a lui Geoana.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.