Național

Un nou caz de epuizare la serviciu?

Ziarul de Vrancea
12 mar 2010 499 vizualizări
n o femeie careia i s-a facut rau in timp ce se afla la lucru este de trei zile in coma profunda n potrivit legii, inspectorii ITM nu pot face verificari in acest sens decit in caz de deces n in schimb, angajatorul este obligat sa prezinte un raport detaliat privind incidentul

Obligatia de a face cercetari in cazul unei femei care a ajuns, marti, in stare grava, la spital dupa ce i s-a facut rau in timpul programului, revine angajatorului, care in cinci zile trebuie sa inainteze dosarul Inspectoratului Teritorial de Munca. Directorul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti, Bujor Constantin, a explicat ca institutia pe care o conduce a fost notificata de catre angajator cu privire la producerea incidentului si a explicat ca, potrivit Legii 319/2006 privind protectia si securitatea muncii, obligatia de a demara cercetari revine angajatorului. Seful ITM a precizat ca institutia pe care o reprezinta este obligata sa demareze cercetarea in conditiile in care survine decesul. Potrivit prevederilor legale, angajatorul are obligatia sa comunice, "de indata", inspectoratelor teritoriale de munca orice tip de eveniment, asiguratorului, potrivit Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, evenimentele urmate de incapacitate temporara de munca, invaliditate sau deces, la confirmarea acestora si organelor de urmarire penala, dupa caz.

Femeia in virsta de 34 de ani si mama a doi copii gemeni a fost internata in stare grava, marti, in Sectia de anestezie-terapie intensiva a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), dupa ce i s-a facut rau la serviciu si si-a pierdut cunostinta timp de mai multe minute. Starea acesteia continua aseara sa fie grava, ea fiind in coma profunda, iar rezultatele testelor indica o inflamare a muschiului inimii pe fond viral, fara sa fie evidentiat surmenajul fizic, a declarat ieri purtatorul de cuvint al spitalului, medicul Bogdan Popescu. Acesta a precizat ca nu a putut fi stabilita cauza socului suferit de femeie. Un singur rezultat al analizelor indica faptul ca pacienta a avut o miocardita virala, aceasta insemnind o inflamare a muschiului inimii provocat de infectie.

Potrivit companiei la care femeia lucra, Ipsos Interactive Services, Carmen Ramona Ciciu are 34 de ani si ultima oara a fost supusa unui control de medicina muncii in luna decembrie a anului trecut, in urma caruia a obtinut rezultatul "apt". Carmen Ramona Ciciu este angajata ca programator in aceasta companie din anul 2002, iar in perioada octombrie 2007 - mai 2008 a fost in concediu de maternitate si crestere a copilului. Angajatorul precizeaza ca programul normal de lucru al femeii este de opt ore, plus o ora pauza de prinz (9.30-18.30), iar in perioada ianuarie-martie 2010 durata medie de lucru a fost de opt ore si 30 de minute.


Primul caz confirmat de munca pina la epuizare


Chiar daca primele informatii in acest caz intaresc mai degraba ipoteza unei afectiuni cardiace decit cea a surmenajului fizic, el reaminteste moartea unei tinere, Raluca Stroescu, in urma cu aproape trei ani. Angajata a unei cunoscute firme de consultanta (Ernst & Young), tinara de doar 31 de ani fost gasita moarta in locuinta sa, colegii sustinind ca dupa mai multe zeci de zile de munca fara pauza, cadavrul avea sub 40 de kilograme greutate. Aceiasi colegi de serviciu le-au spus legistilor ca femeia "era obsesiva cu munca ei" si "o continua perfectionista".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.