Național

Schisma dreptei si trocul cu stinga

Ziarul de Vrancea
8 mar 2010 511 vizualizări
Directiile strategice ale presedintelui PNL: PSD este adversarul ideologic, dar posibil aliat, in timp ce principalul adversar ramine PDL n replicile au venit imediat n europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca, atita vreme cit PDL si PNL nu vor colabora, cistigator va fi PSD, iar marele invingator al congresului PNL este Victor Ponta n liderul PSD sustine ca nu mai este dispus sa faca aranjamente netransparente

Crin Antonescu a fost reconfirmat, fara probleme, in functia de presedinte al PNL, el obtinind, impreuna cu echipa pe care a propus-o pentru conducerea partidului, 986 de voturi din partea delegatilor la Congres, contracandidatul sau, Ludovic Orban, avind 357 voturi. Orba nu a fost capabil sa-si faca nici macar o lista de oameni cu care sa concureze, Teodor Melescanu, Adriana Saftoiu si Dan Motreanu, refuzind sa faca parte din echipa sa, intrucit nu erau de acord cu votul pe liste. Antonescu a trastat liniile strategice ale mandatului sau, declarind ca, desi PSD este un adversar politic, "logica democratica nu exclude posibilitatea colaborarii, la guvernare sau in opozitie, chiar si cu un partid de stinga". Obiectivele pe care Crin Antonescu si le asuma in motiunea politica, pentru anul 2012, sint: obtinerea a peste 30% la alegerile parlamentare din 2012, consacrarea PNL ca titular al dreptei romanesti si accederea PNL la guvernare in postura de partid principal. Potrivit lui Crin Antonescu, principalul adversar al al PNL pina la alegerile urmatoare este "partidul-stat" PDL. La rindul sau, PSD reprezinta un adversar fundamental al PNL , din punct de vedere ideologic, electoral si politic.


Preda: Cit timp PDL si PNL nu colaboreaza, cistigator este PSD


Europarlamentarul Cristian Preda arata, intr-o postare pe blog, ca, desi nu a reusit sa produca surpriza si sa devina primul candidat PNL care intra in turul al doilea al unei curse prezidentiale, Crin Antonescu a fost confirmat in functia de sef al liberalilor. Facind o comparatie cu alegerile din PSD, Cristian Preda mentioneaza ca delegatii reuniti in Congres fusesera mult mai putin indulgenti, debarcindu-l pe Mircea Geoana, desi acesta a intrat in turul al doilea si a pierdut apoi la doar citeva zeci de mii de voturi competitia pentru Cotroceni. "Indulgenta penelistilor e rasplata lor pentru ura pe care Antonescu o revarsa in spatiul public. Ura l-a atins pina si pe Ludovic Orban, unul dintre cei care au brevetat-o, intru distrugerea coalitiei de dreapta formate in 2004", scrie europarlamentarul PDL pe blog. In plus, el arata ca "atita vreme cit PDL si PNL nu vor colabora, cistigator va fi PSD. "Marele invingator al Congresului PNL este, de fapt, Victor Ponta", conchide el. Un alt democrat-liberal, deputatul Sever Voinescu arata, pe blog, ca nu ar fi crezut ca "PNL poate deveni un partid care sa respire autoritarism cu nesatul cuiva care e convins ca trage in piept aer sanatos, de munte". "PNL, partidul care se lauda peste tot ca este cel mai democratic partid, a ajuns sa-si dea afara membrii marcanti pentru delicte de opinie, sa excluda parlamentari pentru ca nu au vrut sa voteze precum li s-a spus de la partid, in fine, sa fie condus de un presedinte caruia vorbitorii la Congres nu contenesc sa-i spuna cit este de iubit, in timp ce vocile critice sint reprimate cu violenta (vezi felul in care domnul Antonescu s-a referit la domnul Catarama). Cit de mult s-au putut schimba lucrurile!!!", mentioneaza Voinescu. "Acum, gindesc cu totul altfel. Am sperat ca domnul Antonescu are viziune politica, dar domnia sa nu are decit verbiaj. Am sperat ca are continut, dar nu are decit fenta. Luat tare, isi pierde si abilitatea aceasta. Am sperat ca domnul Antonescu este un om politic inspirat, dar nu este. Este in forma maxima numai cind trebuie sa-i injure pe Traian Basescu sau pe Emil Boc. Este prea putin, mult prea putin", apreciaza Sever Voinescu.


Ponta: PSD nu va mai face nicio intelegere pe sub masa


Presedintele PSD Victor Ponta este convins ca, in 2014, candidatul PSD va intra in turul al doilea al alegerilor prezidentiale. "Eu sint convins ca in turul doi al alegerilor prezidentiale din 2014 va fi candidatul PSD si, in acelasi timp, cred ca in 2014 nu va mai fi acea alianta anti-personala. Cred ca in 2014, dreapta si stinga vor veni cu cite un candidat puternic si batalia va fi mult mai ideologizata si mai putin personalizata decit a fost anul trecut", a spus Ponta. Victor Ponta a mentionat ca PSD nu va mai face aliante cu PNL sau PD-L. "Cit o sa fiu eu presedinte PSD, PSD nu va mai face nicio intelegere pe sub masa, ci va avea intotdeauna o pozitie publica foarte clara. Nu vom mai face aliante nici cu PD-L, nici cu PNL, vom incerca, daca sintem la guvernare, sa fim cu un program politic social-democrat, daca nu, stam in opozitie pina cind sintem suficient de puternici", a mai declarat Ponta.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.