Național

Slujbe religioase, pancarte si mesaje de sustinere pentru primarul Craiovei

Ziarul de Vrancea
5 mar 2010 463 vizualizări
Agentia Nationala de Integritate verifica averea lui Antonie Solomon n problema este legata de suma de 200.000 de euro gasita la locuinta primarului n in tot acest timp, curg mesajele de sustinere ale craiovenilor

Pe firul cercetarilor legate de primarul Craiovei, Antonie Solomon, a intrat si Agentia Nationala de Integritate, care verifica provenienta celor 200.000 de euro gasiti in locuinta edilului. Aceasta poate fi confiscata, daca nu poate fi justificata. Exista deja un precedent de confiscare a sumelor la solicitarea ANI, in cazul politistilor de la Serviciul Permise Arges. In declaratia de avere depusa de Solomon din 2007 este mentionat un spatiu comercial de 1100 metri patrati, dobindit in 1999, care nu se regaseste in declaratia de avere depusa in ianuarie 2008. In declaratia de avere din ianuarie 2007 mai este mentionat un teren intravilan de 20.000 de metri patrati aflat in localitatea Calafat, pe care Solomon in detinea din 2003, dar care nu mai apare in declaratia din ianuarie 2008, fara ca semnatarul sa mentioneze daca l-a instrainat. Verificarile au fost demarate in urma cu aproximativ o saptamina, dupa ce jurnalistii de la o publicatie din Craiova au trimis la ANI o sesizare prin care atrageau atentia ca exista neconcordante intre declaratiile de avere depuse de Solomon in ultimii ani.


Ghisee cu mesaje de sustinere


Vestea arestarii pentru 29 de zile a lui Solomon produce in continuare reactii de solidaritate printre craioveni. Cetatenii care au ajuns la primarie ieri, fie pentru a afla o informatie, fie pentru a-si plati taxele si impozitele au fost intimpinati de angajatii Primariei Craiova cu mesaje de sustinere pentru primarul Solomon, ei lipind foi pe care este inscris mesajul "Antonie Solomon - primarul din inimile noastre". "Am vazut la televizor ceea ce s-a intimplat cu primarul nostru. L-au scos in catuse si l-au bagat in duba Politiei ca pe un infractor. Nu credem in aceste acuzatii si il sustinem neconditionat pe primarul nostru", a declarat o angajata a Biroului de Registratura din cadrul Primariei Craiova. Directoarea Directiei de imagine si relatii cu publicul din cadrul Primariei Craiova, Elvira Stancu, afirma ca salariatii institutiei au fost "socati" de modul in care procurorii anticoruptie au actionat marti dimineata, atunci cind au perchezitionat biroul primarului Antonie Solomon, dar si locuintele acestuia. "Ni s-a parut ca traim ca la televizor atunci cind vedem acele actiuni in forta cu mascati si politisti care intra in case dupa infractori. Adica o actiune in forta cu perchezitii la biroul si locuintele domnului primar si apoi dus la Pitesti direct, unde a si fost retinut avind in masina un procuror. Nu ne pronuntam asupra faptelor care ii sint imputate si asteptam ca justitia sa se pronunte. Suntem alaturi de primar suta la suta", a declarat Elvira Stancu. Potrivit purtatorului de cuvint al Primariei Craiova, mesaje de sustinere pentru primarul Antonie Solomon sint lipite in zona ghiseelor de la Birourile de relatii cu publicul din cadrul serviciilor si directiilor aflate in subordinea Primariei Craiova.


Gratia divina pentru hotia paminteana


Aproximativ 50 de localnici din Leamna s-au adunat in jurul orei 11.00, in curtea bisericii din localitate, scandind lozinci si purtind bannere cu mesaje de sustinere a primarului Craiovei. Solomon are o casa de vacanta in localitatea doljeana Leamna. Cei aproape 50 de localnici s-au adunat in curtea bisericii unde se desfasura o slujba de sustinere a primarului, edilul fiind, de altfel, cel care a sprijinit financiar construirea bisericii din Leamna. Oamenii au scandat lozinci cum ar fi "Solomon eliberat!", "Primarul primarilor sa vina acasa!" si au intins bannere pe care se poate citi "Infractorii liberi, primarul adevarat arestat!" "Primarul din inimile noastre", "Bucovatul - Leamna cer eliberarea imediata a lui Solomon", "Alaturi de tine o sa fim". Unii dintre localnicii prezenti la mitingul de sustinere a primarului Solomon sustin ca vor merge la Pitesti pentru a-l sprijini pe acesta, in ziua respectiva fiind probabila judecarea recursului declarat de avocatii lui Solomon .



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739409 zile, 13 ore, 47 minute, 19 secunde
Cum o fi fost slujba aia de sustinere a lui Solomon?Cred ca in loc de ,,doamne miluieste'' spuneau Solomon eliberat.Sau,mila si iertare pentru Solomon sa cerem, raspuns bun la urmatoarea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.