Național

Sanatatea presedintelui, noul subiect al razboiului politic

Ziarul de Vrancea
2 mar 2010 496 vizualizări
Purtatorul de cuvint al presedintiei sustine ca zvonurile privind starea fizica a presedintelui sint instrumentate politic si arata inspre Viorel Hrebenciuc n Sever Voinescu vine si el si adauga ca presedintele se amuza, probabil, copios vazind analistii cum croseteaza la zvonul bolii sale incurabile

Dupa o zi intreaga de speculatii despre faptul ca Traian Basescu ar fi bolnav, Administratia Prezidentiala a negat "zvonurile" acuzindu-l pe Viorel Hrebenciuc de faptul ca le-ar raspindi. Valeriu Turcan a explicat ca presedintele a efectuat simbata o serie de analize medicale pentru controlul medical anual. "Acesta nu e un control obisnuit. Legea prevede o comisie medicala compusa din 13 medici specialisti in cadrul Spitalului Militar, conform unei hotariri a CSAT 166 din 20 decembrie 2007. Aceasta comisie efectueaza un control complet, pe specialitati, dupa ce in prealabil sint recoltate probe de singe. Recoltarea s-a intimplat saptamina trecuta, iar analizele de singe sint foarte bune. Presedintele a ales sa mearga simbata pentru acel control medical complet, pentru ca simbata are mai mult timp liber. Insusi seful statului a spus ca in urma controlului medical nu s-au identificat probleme. Presedintele este foarte sanatos", a sustinut Valeriu Turcan. Presedintele Traian Basescu le-a spus si el, duminica, jurnalistilor ca este sanatos. "Sunt mai sanatos ca toti patronii vostri si la minte, si la corp", s-a adresat presedintele jurnalistilor, care il asteptau la iesirea dintr-un restaurant aflat in zona 1 Mai, unde a cinat impreuna cu sotia si a urmarit prima repriza a meciului de fotbal dintre CFR Cluj- Steaua Bucuresti.

Controversele legate de starea de sanatate a presedintelui au pornit de la o postare pe blogul lui Cristian Sutu, unde jurnalistul a vehiculat, duminica seara, informatia potrivit careia "e internat la izolare septica in Spitalul Militar". Sursa primara a informatiilor legate de o posibila boala a presedintelui Traian Basescu sint speculatiile liderului PRM Corneliu Vadim Tudor. Liderul PRM a mai inventat boli in faza teminala si altor persoane publice, cum ar fi Ion Iliescu.


"Joc orchestrat politic"


Purtatorul de cuvint al presedintelui a afirmat ca zvonurile privind starea precara de sanatate a lui Traian Basescu reprezinta "o evidenta campanie instrumentata politic, obiectivul fiind raspindirea la nivel national a ideii ca presedintele ar fi grav bolnav". "Presedintele nu a dorit sa intre in jocul celor care au orchestrat aceasta campanie", a explicat Turcan tacerea in jurul acestui subiect, adaugind ca "nu e obligatoriu sa dai explicatii unei campanii politice de intoxicari, lansate prin intermediul lui Corneliu Vadim Tudor sau prin intermediul unor persoane care in trecut au lucrat ca jurnalisti, dar in prezent sint afiliati partidelor". "Atit in timpul campaniei electorale din 2009, dar mai ales in urma cu aproximativ trei luni, pentru noi a devenit evidenta o campanie instrumentata politic, obiectivul ei fiind raspindirea la nivel national a ideii ca presedintele ar fi grav bolnav. Presedintele nu a dorit sa intre in jocul celor care au orchestrat aceasta campanie, aceasta campanie manifestindu-se inclusiv prin aglomerarea site-urilor si a forumurilor cu textul standard «presedintele e grav bolnav». Purtatorul de cuvint al Palatului Cotroceni i-a aratat cu degetul pe Corneliu Vadim Tudor, pe Viorel Hrebenciuc si pe unii "fosti ziaristi care acum sint afiliati partidelor".


Sever Voinescu: Presedintele se amuza copios


Si deputatul PD-L Sever Voinescu, fost purtator de cuvint al campaniei electorale a lui Basescu, neaga ca acesta ar fi bolnav. "Read my lips: Presedintele e bine! Nu este bolnav. Si, dupa cit il cunosc, se amuza copios vazind analistii cum croseteaza la zvonul bolii sale incurabile", ii raspunde Sever Voinescu, luni, pe blogul sau, unei cititoare. Suspiciunile deputatului PD-L se indreapta tot catre Hrebenciuc: "Zvonul, cred, provine dinspre Viorel Hrebenciuc, a fost lansat cu citeva saptamini inaintea congresului PSD pentru a-l ajuta pe Geoana (pe atunci, Hrebe era de partea geaonica a ecuatiei pesediste) si a crescut, apoi, prin vocea inconfundabila a lui Vadim Tudor".



Cristian Sutu: "E absurd"


Jurnalistul Cristian Sutu a declarat pentru hotnews.ro ca nu a primit bani de la PSD si ca singura legatura cu partidul o are prin faptul ca a fost acreditat ca jurnalist timp de 10 ani la PSD. "Absurdul declaratiilor lui Turcan este strigator la cer. Acuzatiile care mi-au fost aduse reprezinta modul in care Administratia Prezidentiala intelege sa raspunda. Nu am avut nici o legatura cu PSD in afara de faptul ca am fost acreditat timp de zece ani ca jurnalist la acest partid", a declarat Sutu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739409 zile, 19 ore, 18 minute, 53 secunde
S-ar putea sa fie bolnav prin contaminare, cu virusul turbarii, de la muscaturile haitelor de sacali si hiene de la antena 3 si realitatea.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.