Național

Nastase si Geoana se dueleaza pe bloguri

Ziarul de Vrancea
26 feb 2010 361 vizualizări
Primul ii reproseaza lui Mircea Geoana ca sta pe margine, prada frustrarilor n replica acestuia a fost ca nu pleaca din PSD n "Imi pun mandatul de presedinte al Senatului la dispozitia partidului", i-a raspuns el lui Adrian Nastase

Fostul lider al PSD Mircea Geoana afirma, intr-o postare pe blogul personal, ca isi pune la dispozitia partidului mandatul de presedinte al Senatului, el precizind ca raspunde astfel unei "insinuari subtile" a lui Adrian Nastase, care i-a transmis sa stea cuminte daca mai vrea aceasta functie. "Constat ca, dupa declaratiile mele de ieri, Adrian Nastase s-a simtit cu «musca pe caciula» si, imbarbatat de noul statut informal pe care il are in partid, a lansat cateva mesaje care ar fi fost de luat in seama daca n-ar fi venit de la domnia sa. Ceea ce ma ingrijoreaza insa este insinuarea subtila pe care o face colegul meu, Adrian. îmi transmite, de fapt, «sa stau cuminte, daca mai vreau functia de la Senat», mesaj pe care de altfel l-am primit si pe alte canale", precizeaza Geoana, pe blog. El arata ca raspunsul sau la aceste mesaje si insinuari este ca isi pune mandatul de presedinte al Senatului la dispozitia PSD. "Ei bine, raspunsul meu este foarte simplu: imi pun mandatul de presedinte al Senatului la dispozitia partidului. Daca decizia PSD va fi ca trebuie sa demisionez, voi demisiona. Nu am nici o problema in acest sens. Am insa o problema cind se incearca cumpararea tacerii, oferindu-se la schimb functii", arata Geoana. El precizeaza ca nu va pleca din PSD si ca nu va sta impasibil daca cei care i-au fost alaturi vor fi hartuiti si vinati de unii care au polite de platit. Geoana arata, totodata, ca noul lider al PSD, Victor Ponta, are toata sustinerea sa "atita vreme cit intelege ca el a fost votat de Congres si nu de Ion Iliescu, Adrian Nastase sau Miron Mitrea". "Vestea proasta pentru cei care se simt incomodati de prezenta mea in PSD este ca nu plec din partid. Vestea buna, de data aceasta pentru toti prietenii si colegii mei social-democrati din tara, este aceeasi", subliniaza Geoana.


Geoana a reactionat "nepotrivit si jignitor" la plecarea lui Diaconescu


Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, ii transmisese, ieri, intr-o postare pe blog, lui Mircea Geoana sa lase deoparte frustrarile din trecut, el recomandindu-i sa se alature noii conduceri a partidului, daca ii pasa de soarta acestuia si sa nu uzeze de comunicate trimise de la distanta. "Statul pe margine este nespecific unui om curajos si cu coloana vertebrala. Nimeni, DIN PARTID, nu doreste sa ii ia lui Mircea Geoana biroul de la Senat. Va trebui sa lase deoparte frustrarile venind din trecut. Asa cum trebuie sa facem cu totii", afirma Nastase pe blog.

Adrian Nastase arata, intr-o postare intitulata "Vechile metehne sint cele care l-au atacat, energetic, din nou pe Mircea Geoana", ca este mai surprins de reactia lui Mircea Geoana privind plecarea unor social-democrati din partid decit de plecarea propriu-zisa a acestora.

Nastase sustine, astfel, ca reactia lui Mircea Geoana - care aprecia, miercuri, ca plecarea lui Cristian Diaconescu din PSD arata ca noua conducere a partidului se afla pe un drum gresit - este "nepotrivita si jignitoare". "Reactia lui Mircea Geoana este insa nu doar nepotrivita, ci si jignitoare. Dupa ce cu totii am afirmat categoric ca dorim sa pastram functia de la Senat pentru Mircea Geoana, indiferent de cit de simpatic ni se pare domnia sa, vad ca domnul Geoana continua sa se comporte ca o victima. Punctul meu de vedere, de sustinere, a fost clar exprimat, desi, in 2006, daca imi aduc bine aminte, domnul Geoana a fost cel care a cerut retragerea sprijinului politic pentru presedintele Camerei", arata Nastase.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.