Național

Agresorul femeilor de la Iasi mai avea patru dosare de viol

Ziarul de Vrancea
26 feb 2010 773 vizualizări
Descreieratul a atacat 16 femei pe strada, la Iasi, intepindu-le in coapsa cu un cutit n ranile nu au pus in pericol viata victimelor, iar individul a fost prins si arestat in scurt timp: abia iesise din inchisoare condamnat fiind pentru viol

Barbatul acuzat ca a atacat pe strada, la Iasi, un numar de 16 femei, pe care le-a intepat cu un cutit, a fost arestat preventiv, ieri dupa-amiaza. Magistratii Judecatoriei locale au emis pe numele barbatului, Petru Constantin Gavrilas, in virsta de 35 de ani, mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. Barbatul este acuzat de ultraj, lovire, tulburarea linistii publice si port ilegal de arma alba.

Seful Politiei Judetene Iasi, Ioan Scripniciuc, a precizat ca barbatul si-a atacat victimele cu un cutit cu lama de patru centimetri, intepindu-le in special in zona coapselor. Scripniciuc a afirmat ca primul apel la 112 a fost inregistrat marti, in jurul orei 16.30, o femeie reclamind ca a fost atacata pe strada Ripa Galbena, fiind intepata in zona coapsei si suferind o rana superficiala. Ulterior, politistii au facut verificari in toate spitalele din municipiul Iasi, constatindu-se ca au ajuns la unitati medicale alte opt femei care aveau acelasi gen de leziuni, produse prin intepare. Toate victimele, care fusesera atacate de catre barbat inainte de sesizarea la 112, au suferit leziuni superficiale si nu a fost necesara internarea acestora.


275 de politisti l-au pindit in strada pe agresor


Seful Politiei Iasi a precizat ca, in total, 16 femei au fost atacate de catre barbat, majoritatea depunind plingere la Politie dupa ce cazul a inceput sa fie mediatizat. Conform sursei citate, pentru prinderea atacatorului au fost mobilizati 275 de politisti - 100 de la Investigatii Criminale si 175 de la Ordine Publica -, 70 dintre acestia participind la actiune in tinuta civila. De asemenea, la actiune au participat si 40 de jandarmi, dar si politisti comunitari.

Ioan Scripniciuc a subliniat ca atacatorul a fost prins in mai putin de 24 de ore, iar pentru identificarea sa au fost folosite si imaginile surprinse de o camera de supraveghere amplasata pe traseul pe care atacatorul isi racola victimele. El a precizat ca atacatorul, care are o recidiva de 1.200 de zile, fiind condamnat pentru viol in forma agravanta, nu a colaborat cu anchetatorii la audieri.

Petru Constantin Gavrilas, din localitatea Tiganasi, aflata la 20 de kilometri de municipiul Iasi, a fost audiat, miercuri seara, timp de peste sapte ore, si a fost retinut pentru 24 de ore, anchetatorii afirmind ca el nu si-a recunoscut faptele, desi in timpul confruntarii cu victimele o parte dintre acestea l-au indicat ca fiind autorul agresiunilor. Primarul comunei Tiganasi, Mihai Roibu, afirma despre atacator ca este divortat si ca de mai mult timp se afla in cautarea unui loc de munca. Barbatul a facut 12 ani de inchisoare, fiind condamnat pentru viol si eliberat din penitenciar la sfirsitul anului trecut. In total, el a fost acuzat in patru rinduri de viol, dar in doua dintre aceste cazuri victimele si-au retras plingerile.

Seful Politiei Judetene Iasi a adaugat ca Iasiul este un oras sigur si ca in primele doua luni din 2010 infractionalitatea a scazut cu 30 la suta fata de perioada similara a anului trecut.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.