Național

Cea mai mare cladire administrativa din lume a avut musafiri pe masura

Ziarul de Vrancea
15 feb 2010 493 vizualizări
15.000 de romăni au intrat ieri in Palatul Parlamentului

Ei nu au venit pentru proteste, ci ca sa viziteze impozantul edificiu n patru vrajitoare au descintat si stropit cu "apa traznita" o poarta pentru dezlegarea blestemului flacarii violete


Aproximativ 15.000 de persoane au vizitat, ieri, cladirea Palatului Parlamentului, cu ocazia Zilelor Portilor Deschise, in cadrul unui eveniment de popularizare a celei mai mari cladiri administrative din lume, sub sloganul "Parlament deschis". In circuitul de vizitare s-au aflat mai multe sali reprezentative ce poarta numele unor personalitati politice si culturale de marca - "I.I.C. Bratianu", "Take Ionescu", "Al.I.Cuza", "Spiru Haret", "Nicolae Iorga", "Nicolae Balcescu" - dar si marea sala a Unirii si Galeria de Onoare. Alte citeva spatii care nu fac parte, in mod obisnuit, din circuitul de vizitare au fost deschise publicului. Printre acestea se numara Cabinetul Presedintelui Camerei Deputatilor, sala de plen, salonul oficial "I.G.Duca" si sala "Mihai Viteazul".

Prezenta la eveniment, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a fost ghid pentru vizitatori, oferind informatii despre procesul legislativ si raspunzind intrebarilor despre activitatea acestui for. Cu o zi inainte, simbata, aproximativ 6.000 de persoane, cetateni romani si straini, au vizitat cele mai reprezentative sali pentru activitatea Camerei Deputatilor, in cadrul evenimentului "Parlament deschis".

Palatul Parlamentului a fost clasificat drept cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil din lume, cea mai scumpa cladire administrativa si cea mai grea cladire din lume, intrind de trei ori in Cartea Recordurilor Guinness. Palatul Parlamentului (cunoscut sub numele de Casa Poporului inainte de 1989), masoara 270 metri pe 240 de metri, are 86 de metri inaltime si o fundatie de 92 de metri. Are 12 nivele la suprafata si 8 nivele subterane.


Farmece la poarta Parlamentului pentru alungarea duhurilor rele


In timpul programului de vizitare, patru vrajitoare, ucenice ale vrajitoarei Ciresica, au stropit una dintre portile Palatului Parlamentului cu apa "traznita", pentru indepartarea raului din Palat si pentru a fi "fratie in Parlament si in politica". Invocind ca gardienii nu le-au dat voie sa intre in Palat cu obiectele de magie, una dintre vrajitoare a tinut sa arate ca ele au avut intentii bune."Probabil s-au gindit ca noi vrem sa facem vreun rau, dar noi sintem tamaduitoare si vrajitoare de magie alba, care vrem sa facem doar bine. Nu vrem sa facem nici un rau ci, din contra, vrem sa fie fratie in Parlament si in politica si toti cetatenii nostri sa nu mai sufere si sa nu mai fie afectati de certurile politicienilor", a tinut sa precizeze vrajitoarea Samira.

Parlamentarii au dezaprobat ritualul celor cinci vrajitoare de dezlegare a blestemului flacarii violete abatut asupra Parlamentului, afirmind ca astfel de actiuni afecteaza imaginea Parlamentului si chiar a Romaniei ca tara membra a Uniunii Europene. Doar deputatul PNL Horea Uioreanu le-a recomandat vrajitoarelor sa faca o vraja pentru continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.