Național

Geoana si Nastase continua razboiul

Ziarul de Vrancea
13 feb 2010 520 vizualizări
Mircea Geoana: Cine are un plan sa plece din PSD oricum va pleca, iar Congresul va fi un pretext n Adrian Nastase ii explica ce scrie in statutul partidului

Presedintele PSD, Mircea Geoana, crede ca cine are un plan sa plece din partid va pleca, iar Congresul va fi un pretext. "Cine are un plan sa plece oricum va pleca din partid, iar Congresul va fi un pretext. Recunosc ca in ultimii ani, cit am condus aceasta formatiune, am lasat de la mine, uneori chiar prea mult", a afirmat Mircea Geoana, aflat in turneu la filialele partidului din nordul Moldovei. El a spus ca se simte nevoia unei schimbari de atitudine la nivelul de conducere, adaugind ca in partid nu pot fi inventati lideri peste noapte.

"Astia sintem. în 2005 si eu eram debutant, iar la ultimele alegeri am cistigat peste 5 milioane de voturi. Nu putem inventa lideri peste noapte. Avem nevoie de o reala competitie in partid, insa atacurile in interiorul PSD trebuie sa inceteze. Nici o pravalie, organizatie sau institutie nu functioneaza daca echipa de conducere este fracturata", a declarat Mircea Geoana.

El a mai apreciat ca dusmanii partidului ar fi bucurosi daca ar aparea o sciziune in PSD. "Ce ar fi mai placut pentru PDL sau PNL decit sa vada o sciziune in PSD. Ideea ca liberalii ne vor devansa face parte din apanajul lor de comunicare. Vestea buna pentru cei din partid este ca PSD are acum in sondaje peste 30% iar daca iesim bine din Congres partidul va ajunge spre 40. Adversarii speculeaza momentul si vor sa ne creeze dificultati", a adaugat Geoana.


Chestionarele lui Nastase, "un exerctiu penibil si hilar"


Mircea Geoana a luat in ris demersul lui Adrian Nastase de a trimite chestionare membrilor Consiliului National privind, printre altele, locul de desfasurare a Congresului. "Este un exercitiu penibil, nu s-a procedat niciodata la metoda chestionarelor trimise de Consiliul National. A face un chestionar de acest gen este hilar. Ce-l intereseaza pe delegatul care vine din tara in ce sala se tine Congresul", a spus Mircea Geoana. în ceea ce priveste norma de reprezentare stabilita pentru filialele PSD, Mircea Geoana a afirmat ca intotdeauna apar nemultumiri si ca fiecare organizatie face comparatie cu numarul de delegati pe care i-a trimis la Congresul din 2006.


Adrian Nastase da explicatii


Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, precizeaza, pe blogul personal, ca, potrivit Statutului, "pentru organizarea Congresului PSD si desfasurarea lucrarilor lui, Consiliul National numeste Comisia de pregatire". într-o postare intitulata "Noi precizari statutare", Nastase mentioneaza ca "unul dintre candidatii la presedintia partidului" l-a acuzat ca incalca prerogativele presedintelui in ceea ce priveste organizarea Congresului. "în masura in care avem amindoi acelasi text al Statutului, citez din art. 50: «Pentru ORGANIZAREA Congresului PSD si DESFASURAREA lucrarilor lui, Consiliul National numeste COMISIA DE PREGATIRE»", precizeaza Nastase. El mai scrie ca exact acest lucru l-a facut Consiliul National. "Exista o Comisie votata la recenta reuniune a Consiliului pe care insa Mircea Geoana nu a convocat-o pina acum. De aceea, un grup de 10 membri ai Comisiei au luat initiativa de a face aceasta convocare pentru a pregati unele teme de reflectie si de decizie pentru CExN de luni", adauga presedintele CN al PSD.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.