Național

Stare de urgenta din cauza presiunii scazute a gazelor

Ziarul de Vrancea
26 ian 2010 428 vizualizări
Ministrul Economiei a dat asigurari ca nu cantitatea de gaze e o problema, ci consumul ridicat din aceste zile, care a redus presiunea in conducte

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a declarat situatie de urgenta, din cauza dificultatilor semnalate in alimentarea cu gaze a consumatorilor, urmind ca furnizarea de gaze naturale sa fie oprita pentru consumatorii intreruptibili. "Acest lucru inseamna, pe de o parte, oprirea furnizarii gazelor naturale pentru consumatorii intreruptibili si, pe de alta parte, trecerea CET-urilor, acolo unde este posibil, pe utilizarea combustibililor alternativi, ceea ce va permite Transgaz sa gestioneze operativ sistemul, astfel incat populatiei sa i se asigure cu prioritate furnizarea gazelor naturale, caldurii si apei calde in conditii de siguranta", spun reprezentantii ministerului. Cei mai mari consumatori care au statut intreruptibil sint Azomures, InterAgro si Electrocentrale Bucuresti. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a dat asigurari aseara ca instituirea starii de urgenta se datoreaza consumului crescut de gaze, care a determinat o scadere a presiunii in conducte, si nu unei lipse a gazelor.


Record de frig: -34 de grade Celsius


în localitatea covasneana întorsura Buzaului s-a inregistrat luni dimineata cea mai scazuta temperatura din tara, de minus 34,4 grade Celsius. Recordul absolut din ultima jumatate de secol a fost stabilit in anul 2004, cind statia meteo de la întorsura Buzaului a inregistrat minus 36 de grade Celsius, temperatura care nu mai fusese atinsa din anul 1939. Locuitorii din zona spun ca in 1986 a fost un ger si mai cumplit, termometrele lor indicind minus 40 de grade Celsius la sol.

Codul portocaliu instituit de Administratia Nationala de Meteorologie pentru sapte judete din tara expira miine dimineata. In ultimele cinci zile s-au inregistrat 22 de decese cauzate de ger, jumatate fiind confirmate, ieri, in mai multe localitati din Moldova si Prahova.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.