Național

Social-democratii intra iar in campanie

Ziarul de Vrancea
25 ian 2010 472 vizualizări
Astazi se da startul in cursa pentru sefia PSD

Stabilirea datei la care va avea loc congresul extraordinar al partidului va delimita clar taberele din partid n dupa Mitrea si Geoana, ieri si-a anuntat candidatura si Cristian Diaconescu n Adrian Nastase ar putea fi al patrulea


Comitetul Executiv National al PSD care va avea loc astazi va constitui, prin deciziile pe care liderii de organizatii le vor lua in privinta datei organizarii congresului extraordinar si a principalelor modificari ale statutului, o prima configurare a sferei de influenta a diferitelor tabere din partid, respectiv ale celor trei candidati deja anuntati la sefia PSD - Mircea Geoana, Miron Mitrea si Cristian Diaconescu - precum si un alt candidat potential - Adrian Nastase.


Geoana asteapta provincia


"39 de filiale PSD il sprijina pe Mircea Geoana" in competitia pentru sefia partidului. Anuntul a fost facut de vicepresedintele social-democrat Constantin Nita, care a declarat la finalul discutiilor de la Brasov ca urmatorul pas este realizarea unui program al partidului. "In pofida unor lucruri pe care si eu mi le pot reprosa, exista o decizie de a avea sprijin sa mergem inainte", a declarat la rindul sau presedintele PSD Mircea Geoana. "Nu este nimic ocult in intilnirea de la Brasov", a explicat apoi liderul social-democrat. Intrebat care a fost obiectivul intilnirii de la Brasov, Geoana a declarat ca s-au pus bazele unei echipe care sa evite greselile trecutului. "Nu inseamna ca aici am amanetat voturile de la Congres", a precizat el.

Afirmatiile sale sint o replica indirecta la declaratiile lui Ion Iliescu. Presedintele de onoare al PSD a descris reuniunea social-democratilor de la Poiana Brasov ca fiind "nepotrivita", intrucit devanseaza intilnirea unui organism statutar, respectiv CExN, de luni, el apreciind ca, in aceste conditii, intilnirea are un caracter privat. Iliescu a subliniat ca nu a fost invitat si ca nu stie ce temei si ce baza are aceasta reuniune sau care sint criteriile dupa care unii participa, iar altii nu.


Lista neagra a partidului


Vasile Dincu, Miron Mitrea, Ioan Rus, Adrian Severin si Madalin Voicu si-au luat portiile de critici la reuniunea informala din Poiana Brasov. Surse prezente la discutii au afirmat ca Dincu si Rus au fost criticati pentru afirmatiile facute la adresa presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu. De asemenea, lui Adrian Severin i s-a reprosat faptul ca s-a exprimat impotriva PSD, in conditiile in care a ajuns europarlamentar de pe prima pozitie a listei partidului, existind propuneri ca Severin sa nu mai figureze pe lista PSD la urmatoarele alegeri europarlamentare. In privinta lui Miron Mitrea, unul dintre cei vizati de critici, nu s-a mai propus, ca in cazul lui Dincu si Rus, o posibila excludere a acestuia din partid. Discutiile legate de Mitrea au aratat ca o excludere a sa din partid in conditiile in care si-a anuntat deja candidatura la functia de presedinte al PSD, la congres, ar fi perceputa ca o eliminare a unui adversar incomod al lui Mircea Geoana. Aceleasi surse au aratat ca, dupa alegerile de la congres, se poate relua in calcul ideea excluderii din partid a lui Mitrea.

Madalin Voicu, care a formulat in ultima vreme in mod constant critici la adresa lui Mircea Geoana, dar si a lui Marian Vanghelie, a fost si el unul dintre cei pusi in discutie. în cazul lui Voicu, exclus deja din organizatia PSD Giurgiu, solutia propusa a fost intrunirea cit mai rapida a comisiei nationale de arbitraj, care sa oficializeze statutar decizia luata de conducerea filialei Giurgiu, au mai aratat sursele mentionate.


Congres pe 20 februarie?


Vicepresedintele PSD Ilie Sirbu a precizat ca la Poiana Brasov s-a vehiculat data de 20 februarie pentru organizarea Congresului exctraordinar al PSD. Aceasta data este o propunere, decizia urmind a fi luata, astazi, la Comitetul Executiv National (CExN) al PSD. El a aratat ca intilnirea de la Poiana Brasov a reprezentat "o consultare". Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, exprimase, in urma cu o saptamina, opinia personala conform careia Congresul PSD ar trebui organizat la sfirsitul lunii martie, inaintea sarbatorilor de Pasti.


Diaconescu: M-am inscris in cursa pentru conducerea partidului


Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat, ieri, pentru Mediafax, ca s-a inscris in cursa pentru conducerea partidului, fara a oferi o motivare pentru aceasta decizie. "Da. Da si atit. Nu spun decit «da»", a afirmat Diaconescu, intrebat daca s-a inscris in cursa pentru conducerea PSD si care sint motivatiile acestei decizii. Senatorul PSD Miron Mitrea declara, simbata ca va candida la presedintia PSD indiferent daca si Cristian Diaconescu isi va anunta candidatura pentru aceasta functie, el subliniind ca decizia sa de a intra in competitie este definitiva.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.