Național

Sfaturi pentru Ciolos

Ziarul de Vrancea
15 ian 2010 578 vizualizări
Seful comisiei care il va audia pe Dacian Ciolos il sfatuieste ce sa spuna despre Politica Agricola Comuna (PAC) n aceasta este una dintre cele mai controversate teme din domeniul de actiune al lui Ciolos, in conditiile in care Marea Britanie si Franta, care este principala beneficiara a Politicii Agricole Comune, au pozitii diferite

Presedintele Comisiei de agricultura din PE (AGRI), Paolo de Castro, care va conduce astazi audierea lui Dacian Ciolos, a declarat ca are incredere in candidatul Romaniei si-l sfatuieste sa explice clar ca PAC este in beneficiul tuturor cetatenilor UE, nu numai al fermierilor. Europarlamentar italian al grupului Socialistilor si Democratilor Paolo de Castro este din iulie 2009 presedintele Comisiei de Agricultura (AGRI) din Parlamentul European, iar astazi va prezida audierile candidatului roman, prevazute sa dureze trei ore. Dacian Ciolos, comisar desemnat pentru agricultura si dezvoltare rurala, si Paolo de Castro au fost la un moment dat colegi in consiliile UE ca ministri ai agriculturii in tarile lor respective. De Castro a atras atentia ca Politica Agricola Comuna (PAC) va constitui tema centrala a audierilor si considera ca Dacian Ciolos va trebui sa demonstreze europarlamentarilor ca PAC va aduce beneficii tuturor cetatenilor, nu numai fermierilor.

"Daca ar trebui sa ii dau un sfat lui Dacian Ciolos atunci i-as spune sa arate deosebit de clar la audieri ca PAC nu este numai pentru fermieri, ci pentru toti cetatenii europeni. Aceasta politica aduce beneficii tuturor, pentru ca fermierii lucreaza, in cele din urma, pentru ca noi sa ne putem bucura de diferitele produse", a punctat europarlamentarul italian. De Castro s-a declarat convins ca va putea colabora foarte bine cu Dacian Ciolos pentru a arata tuturor tarilor membre ca PAC este necesara. Intrebat daca exista europarlamentari care ar putea sa-i puna intentionat intrebari dificile lui Ciolos pentru a-l discredita, de Castro a spus ca nu exista o astfel de atitudine in comisia AGRI si ca nu ii este cunoscuta vreo pozitie explicita impotriva candidatului roman.


Europarlamentarii pot intreba orice


De Castro a spus ca, din punctul sau de vedere, audierea va decurge foarte bine si ca Ciolos va raspunde fara probleme. Cu toate acestea, deputatul italian a spus ca audierile nu vor fi usoare. "Orice audiere este un moment dificil pentru fiecare dintre comisari. Deputatii au voie sa intrebe orice, iar cel chestionat are la dispozitie cel mult doua minute pentru a raspunde. Nu e usor, dar Dacian Ciolos se va descurca bine", a subliniat Paolo de Castro. PAC este una dintre cele mai controversate teme din domeniul de actiune al lui Ciolos, in conditiile in care Marea Britanie si Franta, care este principala beneficiara a Politicii Agricole Comune, au pozitii diferite in privinta mai multor aspecte ale reformelor din acest domeniu, mai ales in ceea ce priveste subventiile pentru agricultori, considerate exagerate de Londra. Astfel, Dacian Ciolos devine cel care, in calitate de comisar european pentru agricultura, va trebui sa aduca un consens in rindul tarilor care au pozitii divergente in UE pe aceasta tema. In ultima vreme, Marea Britanie s-a aratat foarte optimista in ceea ce priveste desemnarea lui Ciolos, considerind, potrivit ambasadorului de la Bucuresti, ca acesta va putea sa imbine vasta sa experienta practica cu extinsa sa retea de conexiuni si relatii pe care le are in intreaga Europa pentru a putea dezvolta si duce mai departe reforma Politicii Agricole Comune. In acest moment, bugetul PAC absoarbe aproximativ 47% din bugetul total al UE, care se ridica la 116 miliarde de euro in 2008.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.