Național

Garanteaza Mitrea: Realegerea lui Geoana duce la ruperea PSD

Ziarul de Vrancea
14 ian 2010 498 vizualizări
Fostul secretar general al PSD il sprijina pe Diaconescu pentru sefia PSD, dar daca va cistiga Geoana este gata sa faca un nou partid

Fostul secretar general al PSD, Miron Mitrea a declarat pentru Hotnews.ro ca PSD s-ar putea rupe daca Mircea Geoana si echipa sa cistiga un nou mandat la conducerea partidului si in acest caz ia in calcul infiintarea unui alt partid. "Nu e foarte simplu sa infiintezi in partid de la zero, dar poate fi o solutie daca reformarea PSD-ului esueaza", a declarat Miron Mitrea. Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat ca il va sprijini pe Cristian Diaconescu pentru functia de presedinte al PSD, urmind sa candideze el la aceasta functie daca Diaconescu nu o va face si a precizat ca se bazeaza pe sprijinul filialelor din Botosani, Bihor, Satu Mare, Covasna. "Am decis sa il sprijin pe Cristian Diaconescu, daca va candida. Daca nu candideaza el, candidez eu", a adaugat senatorul PSD. Fostul secretar general al PSD a afirmat ca actualul presedinte, Mircea Geoana, ar trebui schimbat din functie pur si simplu pentru ca a pierdut alegerile prezidentiale. "In politica e atit de simplu", a adaugat Mitrea. El sustine stie ce sanse are Nastase sa ajunga, din nou, presedintele PSD. El a declarat ca nu crede intr-un tandem Diaconescu-Nastase. Neoficial, Mircea Geoana, Adrian Nastase, Cristian Diaconescu si Liviu Dragnea s-ar lupta pentru presedintia partidului, care se va transa la Congresul din martie. Nici Dan Nica nu a exclus posibilitatea de a candida.



Nastase nu face "tandem" cu Geoana


Adrian Nastase, presedintele Consilului National al PSD, sustine ca nu a negociat impartirea functiilor in viitoarea conducere a partidului, cu Mircea Geoana. Pe de alta parte, la Congres, s-ar putea merge pe modelul tandemului presedinte-presedinte executiv. In perspectiva Congresului, una dintre propunerile de modificare a statutului PSD vizeaza reinfiintarea functiei de presedinte executiv, acesta urmind sa preia o parte din atributiile detinute in prezent de liderul partidului, Mircea Geoana. O astfel de modificare ar putea fi propusa de Adrian Nastase, ea nefiind, deocamdata, agreata de Mircea Geoana. Functia de presedinte executiv al PSD a existat pina in 2006. Ultimul ocupant al acestui post a fost Adrian Nastase. Acesta a demisionat, in martie 2006, din functia de presedinte executiv al PSD si din cea de presedinte al Camerei Deputatilor, dupa ce conducerea partidului si liderii de organizatii judetene i-au retras sprijinul politic.

O alta varianta ar fi ca presedintele executiv sa preia o mare parte a atributiilor secretarului general, pozitie ocupata acum de Liviu Dragnea.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.