Național

Misterul unei morti atribuite virusului H1N1

Ziarul de Vrancea
13 ian 2010 1183 vizualizări
Fratele lui Toni Tecuceanu sustine ca nu se stie cu exactitate de ce a murit tinarul actor si ca asteapta rezultatele autopsiei n acestea ar urma sa vina la sfirsitul lunii n Paul Tecuceanu se arata nedumerit ca nimeni din anturajul fratelui sau nu a contractat boala n 92 de oameni au murit pina acum de gripa de tip A

Fratele lui Toni Tecuceanu a postat un mesaj pe blogul unui membru al echipei "Circotasilor" in care publica mai multe informatii contradictorii pe care le-a primit in timp ce actorul in virsta de 37 de ani era internat in spital si spune ca in actele oficiale nu este trecut faptul ca acesta ar fi murit din cauza gripei porcine. "Fratele meu a fost internat la spital in noaptea de 24 spre 25 decembrie 2009 in stare grava. Plaminii i-au fost afectati aproape in totalitate. Doar virfurile plaminilor mai erau sanatoase. Medicii au spus inca de atunci ca sansele de supravietuire sint mici, iar dupa simptome erau convinsi ca este vorba de gripa porcina. I s-au facut doua teste, iar rezultatele au fost negative. Abia dupa ce i s-a luat a treia oara secretie, rezultatul a fost pozitiv", scrie fratele lui Toni Tecuceanu.


"Toni Tecuceanu nu are gripa porcina"


Paul Tecuceanu spune ca initial medicii i-au spus ca fratele sau avea virusul A/H1N1 in organism de opt zile, apoi Adrian Streinu-Cercel a anuntat ca acest virus se instalase in organismul lui Toni Tecuceanu de trei zile.

"Asta nu e tot! Racit fiind, Toni a petrecut foarte mult timp alaturi de circotasi. Bebelusa Oana chiar s-a hranit din mincarea lui. Au mincat unul dupa altul. Au respirat acelasi aer in masina timp de 8 ore. Totusi, nici unul dintre ei nu s-a imbolnavit, desi medicii au anuntat ca in lume este pandemie si ca gripa porcina se ia repede", mai scrie Paul Tecuceanu.

"Cu citeva zile inainte de a fi internat la spital, Toni a acordat un interviu unui jurnalist de la Adevarul timp de trei ore. întilnirea a avut loc in casa fratelui meu, care nu se simtea deloc bine. Cu toate acestea, ziaristul respectiv nu a contractat nici el boala", arata fratele actorului.


Cauza decesului ramine necunoscuta


"Pe parcursul zilelor in care Toni a fost internat la terapie intensiva la "Matei Bals" , medicii mi-au spus ca, in afara plaminilor, celelalte organe ale fratelui meu nu sint afectate. Apoi, dupa necropsie, m-au anuntat ca toate organele i-au fost afectate", se arata in mesajul postat de fratele lui Toni Tecuceanu.

"în ziua in care fratele meu a incetat din viata, doctorii mi-au spus ca a murit, cel mai probabil, din cauza unui infarct. Apoi, dupa efectuarea necropsiei, am intrebat: «Care a fost cauza decesului?» Mi s-a raspuns ca inca nu se stie cu exactitate si ca in foile oficiale au trecut «insuficienta cardio-respiratorie acuta, bronhopneumopatie acuta bilaterala si obezitate-gradul II». Am intrebat de infarct"¦ «Cauza decesului o puteti afla peste trei saptamini, dupa ce vom analiza totul la microscop. Daca a fost vorba de infarct, vom vedea la microscop», a fost raspunsul, cel putin ciudat, care mi-a fost oferit. Acum, dupa moartea lui Toni, toti romanii dau navala la spitale pentru a se vaccina. Se vorbeste de «Fenomenul Tecuceanu»"¦Oare e un fenomen sau doar o manipulare fara scrupule?", mai scrie Paul Tecuceanu.


Streinu Cercel: Toni Tecuceanu s-a prezentat la spital a treia zi de la infectarea cu virusul gripei noi


Actorul Toni Tecuceanu de la "Cronica Circotasilor", care a murit martea trecuta la Institutul "Matei Bals", in urma unor complicatii la plamini, dupa ce a contractat virusul A/H1N1, suferea si de obezitate, el prezentindu-se la doctor a treia zi de la infectare. Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu Cercel, a declarat ca Toni Tecuceanu a murit dupa ce se aflase timp de o saptamina in coma controlata. Potrivit medicului, Tecuceanu suferea de obezitate, dar ca nu aceasta a fost principala cauza a decesului.


Bilantul a ajuns la 92 de decese


Gripa determinata de virusul AH1N1, ignorata de mai bine de jumatate de an de catre romani, a reusit intr-un final sa bulverseze omul de rind dupa ce actorul Toni Tecuceanu a murit din cauza acestei maladii. Actorul a fost al 66 caz de deces prin gripa cu virus A/H1N1, inregistrat in Romania. Celelalte 65 de decese produse n-au parut sa fie motiv de ingrijorare. Peste 13.000 de persoane s-au vaccinat numai in Bucuresti, simbata si duminica.

Numarul total de cazuri inregistrate in Romania pina ieri era de 6.218, iar numarul de decese a ajuns la 92.


O femeie a intrat in coma si o alta a murit dupa vaccinare


n medicii exclud legatura cu imunizarea


O femeie in virsta de 61 de ani, cu multiple probleme cardiace, a murit la scurt timp dupa vaccinarea contra gripei de tip nou, insa medicii exclud orice legatura cu vaccinul. O alta femeie, care sufera de diabet, din judetul Prahova - ca si prima, a intrat in coma diabetica la scurt timp dupa ce si-a facut vaccinul impotriva A/H1N1, directorul Directiei locale de Sanatate Publica, Cristian Vintilescu, precizind ca nu este vorba despre un efect al imunizarii. "Pacienta este o veche diabetica, cu multiple decompresari glicemice, si este o pura coincidenta ca isi facuse vaccinul de dimineata. Femeia a fost internata in spitalul de urgenta, acum a iesit din coma, deci nu mai este nici o problema. Repet, nu din cauza vaccinului a intrat in coma", a declarat Vintilescu. Si Adrian Streinu-Cercel a sustinut ca vaccinul nu are efecte adverse semnificative, fiind o metoda sigura de aparare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739425 zile, 6 ore, 6 minute, 47 secunde
Dumnezeu să-i ierte pe cei care ,ferească Dumnezeu,or fi murit din cauza vaccinului,iar mie să-mi fie ţărâna uşoară ,ca abia am sosit de la... vaccinare. M-am citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.