Național

Geoana mai vrea un mandat, Iliescu cauta lideri charismatici

Ziarul de Vrancea
9 ian 2010 539 vizualizări
Liderul PSD Mircea Geoana s-a intilnit ieri cu presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, si cu presedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu pentru a pregati congresul acestei formatiuni politice.

Mircea Geoana a avut ieri o intilnire la sediul PSD cu presedintele de onoare, Ion Iliescu, si cu presedintele Consiliului National, Adrian Nastase. Intilnirea celor trei survine pe fondul unor voci critice, inclusiv a lui Adrian Nastase, care vorbeau despre necesitatea unei schimbari majore in partid dupa pierderea alegerilor prezidentiale. Ion Iliescu a opinat, dupa intilnire, ca "niste schimbari de echipa nu zdruncina un partid cum este PSD". "Acum ne trebuie o echipa de oameni credibili, care sa fie liderii unui partid social-democrat si sa respire social-democratia, oamenii sa-i creada cind vorbesc despre aceste lucruri", a spus Iliescu. "Partidul acesta are suficienti oameni. PSD trebuie sa fie al unei intregi echipe care sa fie formata din oameni cu autoritate, carisma si credibilitate. Nu doar liderul , ci toata echipa de conducere a PSD trebuie formata din oameni credibili care sa sa dovedeasca prin ceea ce fac ceea ce sunt", a declarat Iliescu.


Geoana intra sigur in competitie


Departe de intentia de a-si asumat esecul de la prezidentiale, Mircea Geoana a anuntat ca intra in campanie in vederea Congresului. Liderul PSD a precizat ca-si va face campanie in interiorul partidului pentru a-si sustine candidatura la presedintie la viitorul Congres. "Va fi evident o campanie. PSD este un partid care are nevoie sa-si consolideze cistigul electoral de la ultimele alegeri. Am cistigat foarte multe voturi dincolo de bazinul nostru traditional. Sper ca PSD sa devina mai atractiv pentru tineri si salariati. Ne intereseaza o schimbare de fond in aceasta perioada de redefinire a partidului", aratat Geoana. Referindu-se la criticile lui Nastase, Geoana nu s-a declarat deranjat. "Daca cer o analiza nu insemna ca sunt opozantii mei. Si eu cer o analiza. Nu am facut niciodata vreun repros unui coleg de-al meu. Domnul Nastase are dreptul la exprimare. Intilnirea noastra este una normala a unor lideri importanti care se consulta" a explicat Geoana.



Nastase vrea sa apese pe refresh button


La rindul sau, Adrian Nastase a informat ca lucrarile Consiliului National, unde urmeaza sa fie luate decizii despre organizarea Congresului PSD, ar putea avea loc, in principiu, pe 12 februarie. Nastase a mai declarat ca PSD are nevoie de un "refresh button\'\'. de o "repornire energica, puternica, cu optimism si concepte noi" care sa-i permita sa inteleaga "modificarile din electorat si o reformare ideologica". Adrian Nastase scria recent pe blogul sau ca PSD a devenit un partid mic, de rangul doi, destructurat, incapabil sa cistige alegerile, cu prea multe centre de comanda si ca, in aceasta situatie, risca sa ramina in continuare in opozitie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.