Național

Dinastia Prigoana face legea in PDL

Ziarul de Vrancea
29 dec 2009 824 vizualizări
Virgil Tudorache si-a retras candidatura in favoarea fiului lui Prigoana, dupa o "discutie eleganta" cu Boc

PD-L l-a desemnat astazi drept candidat pe Honoris Prigoana, nimeni altul decit fiul mogulului de la Etno TV, Silviu Prigoana, ales deja deputat. Prigoana Jr. a fost nelipsit din campania electorala de pe linga Traian Basescu, fiind prezent si in staff-ul de sustinatori ai acestuia la cele doua dezbateri prezidentiale din Bucuresti. Virgil Tudorache, validat de Biroul local al PDL sector 1 pentru a participa la alegerile partiale pentru Camera Deputatilor, a decis sa isi retraga candidatura in favoarea fiului deputatului Silviu Prigoana, Honorius Prigoana, dupa o scurta si "eleganta" discutie cu liderul partidului, Emil Boc. El a fost chemat la Palatul Victoria de catre presedintele PDL, premierul Emil Boc, pentru o discutie privind candidatura la alegerile din colegiul 1, care nu a durat mai mult de zece minute. La finalul discutiei, Virgil Tudorache a declarat ca a decis sa isi retraga candidatura, in conditiile in care participarea lui Honorius Prigoana la alegeri a fost validata in Biroul Permanent National al PDL. Cel mai probabil, in cadrul alegerilor anticipate din colegiul 1, Bucuresti. Contracandidatul lui Honorius Prigoana este secretarul general al PNL, Radu Stroe. Cei doi se vor confrunta pentru obtinerea mandatului ramas vacant ca urmare a demisei liberalului Bogdan Olteanu, cel care a fost ales de Parlament pentru postul de viceguvernator al BNR. Alegerile anticipate in colegiul uninominal 1 din Capitala vor avea loc la data de 17 ianuarie, iar campania electorala va incepe la 2 ianuarie si se va incheia la 16 ianuarie, la ora 7.00. PSD pare sa se fi decis sa sustina candidatura liberalului Radu Stroe pentru acest colegiu, mergind ca si in turul doi al prezidentialelor pe o formula de alianta contra candidatului PD-L. La alegerile parlamentare uninominale de anul trecut, scrutinul in Colegiul 1 a fost cistigat de pedelistul Gheorghe Groza, cu toate acestea, surpriza, mandatul de deputat a fost obtinut de cel de-a al treilea clasat, liberalul Bogdan Olteanu, care a primit doar 3793 de voturi. Explicatia tine de lege: s-a facut ponderarea la nivel national, astfel ci mandatul i-a revenit lui Olteanu. Situatia nu se va mai repeta acum si asta pentru ca la aceste alegeri nu se va mai face ponderarea din nou, ci cistigatorul obtine si scaunul de parlamentar. Daca s-ar fi aplicat ponderarea, concurentii s-ar fi aflat in situatia stupida in care s-ar batut sa piarda si sa se claseze pe locul 3.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.