Național

Echipa lui Boc, la examinare in Parlament

Ziarul de Vrancea
22 dec 2009 608 vizualizări
n desi nu a obtinut inca girul alesilor, Emil Boc a anuntat deja ca vrea o sesiune extraordinara în ianuarie, pentru adoptarea legii bugetului n astazi, ministrii propusi vor fi audiati în comisii, iar miine se va da votul de învestitura în plen

Premierul Emil Boc va prezenta, miine, Parlamentului lista ministrilor propusi si programul de guvernare, senatorii si deputatii urmind sa se pronunte prin vot asupra investirii Cabinetului Boc. Ministrii propusi in Cabinetul Emil Boc vor fi audiati astazi in comisiile parlamentare de specialitate, incepind cu ora 11.00. Avizele comisiilor au caracter consultativ. Insa aici ii vor astepta citeva surprize.


Parlamentarii PSD au stabilit sa voteze contra


Astfel, parlamentarii PSD au stabilit sa voteze impotriva unor avize favorabile la audierile in comisii. Surse din PSD au aratat ca senatorii si deputatii social-democrati vor incerca, la audierile de azi ale ministrilor, sa scoata in evidenta eventualele puncte vulnerabile ale acestora si sa voteze, de principiu, impotriva avizului favorabil. Aceleasi surse au mai aratat ca au existat si citeva voci printre parlamentarii PSD, precum Miron Mitrea, care au apreciat ca este contraproductiv ca PSD sa respinga in bloc ministrii propusi.


Nici liberalii nu iarta


In cealalta parte a opozitiei, liberalii au declarat si ei razboi echipei lui Boc, dar in criterii mai putin stricte decit cele ale social-democratilor. "PNL si parlamentarii sai vor vota impotriva acestui Guvern din motive multiple, intre care cel mai important, pe care l-am prezentat deja, acela ca socotim o sfidare la adresa principiilor constitutionale, la adresa parlamentarismului, investirea unui Guvern cu acelasi premier si o buna parte din ministrii care faceau parte dintr-un Guvern care a cazut printr-o motiune de cenzura", a declarat Crin Antonescu. "Cum noi am fost initiatorii acelei motiuni de cenzura, nu sintem decit consecventi votind categoric impotriva acestui Guvern", a adaugat presedintele PNL.

în privinta votului in comisii, Antonescu a sustinut ca "membrii in comisiile de audiere, in functie de persoana respectiva, de ministrul respectiv, de faptul ca in aceasta audiere se vor pune in balanta activitatea sa anterioara, prestatia la audieri se vor da niste voturi diferentiate".

întrebat daca in concluzie participa la sedinta Parlamentului de investire a Guvernului, Antonescu a spus ca liberalii participa la sedinta pentru ca sint membri ai Parlamentului.


Guvernul celor 16


Lista Guvernului si programul de guvernare au fost depuse la Parlament duminica dupa-amiaza, in incercarea de a obtine votul de investitura pe 23 decembrie, adica miine.

Guvernul pe care premierul desemnat Emil Boc il propune Parlamentului este format din:

n Marko Bela (UDMR, vicepremier fara portofoliu),

n Vasile Blaga (PDL, Ministerul Administratiei si Internelor),

n Sebastian Vladescu (independent, Ministerul Finantelor),

n Adriean Videanu (PDL, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri),

n Theodor Baconschi (independent, Ministerul Afacerilor Externe),

n Radu Berceanu (PDL, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii),

n Laszlo Borbely (UDMR, Ministerul Mediului si Padurilor),

n Elena Udrea (PDL, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului),

n Gabriel Oprea (grupul independentilor, Ministerul Apararii Nationale),

n Kelemen Hunor (UDMR, Ministerul Culturii si Patrimoniului National),

n Catalin Predoiu (independent, Ministerul Justitiei),

n Gabriel Sandu (PDL, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale),

n Mihai Seitan (PDL, Ministerul Muncii),

n Daniel Funeriu (PDL, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului),

n Cseke Attila (UDMR, Ministerul Sanatatii),

n Mihai Dumitru (independent, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale).


Sesiune extraordinara in ianuarie?


Premierul desemnat Emil Boc a cerut sprijinul grupurilor parlamentare, astfel incit dupa finalizarea bugetului pe 2010, in zilele urmatoare, sa se convoace la incepul lunii ianuarie o sesiune extraordinara a Parlamentului. Si seful statului a invocat posibilitatea ca, pe 16 ianuarie, sa fie aprobat bugetul de stat pe anul viitor, dat fiind ca este o urgenta pentru economia Romaniei si pentru toate institutiile care asteapta aceasta constructie bugetara.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.