Național

Basescu promite cinci ani de reforme

Ziarul de Vrancea
22 dec 2009 633 vizualizări
Traian Basescu a depus juramintul de investire in fata Parlamentului n in discursul sau, presedintele a afirmat ca modernizarea Romăniei este prioritatea fundamentala a noului mandat

"Imi asum modernizarea Romaniei drept prioritatea fundamentala a celui de-al doilea mandat de presedinte. Avem nevoie de reconciliere in jurul unui proiect national. Sint convins ca voi putea aduna toate energiile si competentele pentru realizarea acestui obiectiv", a spus presedintele Traian Basescu, intr-un discurs inaugural, dupa depunerea juramintului pentru un nou mandat, in fata plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului. Traian Basescu a fost validat, saptamina trecuta, de Curtea Constitutionala, in functia de sef al statului pentru al doilea mandat de cinci ani.

In discursul sau, el a indemnat ca, "dupa perioada de campanie si de conflicte care au indus neincredere si confuzie, sa privim Romania cu luciditate, cu dragoste, cu incredere". Seful statului a admis ca nu trecem printr-o perioada usoara, insa "orice criza deschide si ferestre spre oportunitati". In consecinta, e momentul realizarii reformei statului, a spus presedintele, avertizind ca, "daca pierdem aceasta ocazie, condamnam generatiile viitoare la costuri inacceptabile". "Ca presedinte al Romaniei, ca om reales in cea mai importanta functie din stat, va transmit un mesaj de incredere", le-a spus Basescu parlamentarilor, adaugind ca Romania vrea sa evolueze, Romania trebuie sa se modernizeze.

Seful statului a cerut sprijinul oamenilor politici, care "trebuie sa impuna transformarilor un ritm sustinut si sa se asigure ca acestea sint echitabile".

Totodata, Traian Basescu a afirmat ca experienta primului mandat il va ajuta sa evite erori in viitor. "Sper ca acest lucru va fi valabil si pentru oamenii politici care nu cu multa vreme in urma s-au coalizat impotriva presedintelui", a adaugat Basescu. El a abordat, in context, chestiunea referendumului privind reformarea Parlamentului: "O parte a parlamentarilor au privit cu ingrijorare initiativa presedintelui de convocare a referendumului. Unul dintre motive a fost tocmai intarirea Parlamentului si a fiecarui membru al sau", a explicat Basescu.

Presedintele a abordat si politica externa, afirmind ca o relatie strinsa cu SUA "ne aduce stabilitate si siguranta, garantia ca tara noastra nu va fi pusa in pericol de forte externe". El a avut citeva cuvinte si pentru locuitorii din stinga Prutului: "Evolutiile din Republica Moldova imi intaresc convingerea ca nu va trece multa vreme pina cind toti romanii vor impartasi acelasi destin european."



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.