Național

Lui Iliescu i se propune sefia PSD

Ziarul de Vrancea
21 dec 2009 668 vizualizări
Presedintele Comisiei juridice din Senat, social-democratul Toni Grebla, a declarat ieri, ca, in opinia sa, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, ar trebui sa preia conducerea partidului timp de un an, timp in care sa "reorganizeze de la baza" formatiunea.

Potrivit lui Toni Grebla, in cadrul Congresului de anul viitor al PSD i s-ar putea incredinta functia de conducere lui Ion Iliescu pentru o perioada de un an. "Pina in 2011, partidul nu are nicio mare batalie electorala. Ion Iliescu ar putea sa pregateasca un Congres in 2011, iar pina atunci sa reconstruiasca de la baza PSD. Timp de un an, cei care considera ca pot asigura victoria din 2012 pot sa candideze, Ion Iliescu asigurind neutralitatea la conducere, pentru ca nu va candida. In felul acesta, terminam cu certurile din interiorul partidului", a spus senatorul PSD. Intrebat daca sint si alti colegi care-i impartasesc aceasta parere, Toni Grebla a spus ca deocamdata doar "apropiatii sai".

La auzul propunerii, Ion Iliescu a declarat ca nu intentioneaza sa se implice la nivel executiv in PSD. Iliescu a evitat sa comenteze pe fond propunerea senatorului PSD, cu atit mai mult cu cit in martie va implini 80 de ani. "Vom vedea, vom discuta. Este un partid democratic, fiecare are dreptul sa exprime opinii. Prezenta mea in PSD este una morala si nu este nevoie sa imi asum functii executive", a declarat Ion Iliescu. El a mai mentionat, comentind argumentul lui Grebla ca interimatul sau va asigura neutralitatea fata de orice candidat la presedintia PSD, ca si din functia de presedinte de onoare nu a favorizat si nici nu va favoriza vreun potential candidat la sefia partidului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739425 zile, 6 ore, 17 minute, 59 secunde
Cu GREBLA sa se adune gunoaiele din psd.Mormanul strans sa fie dus la incinerare.Cred ca si din cenusa Ilici va renaste, ca celebra pasare,si va bantui politica romaneasca.Putregaiul rosu este citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.