Național

CEDO, sesizata în numele a cinci pacienti decedati la un spital de psihiatrie

Ziarul de Vrancea
15 dec 2009 649 vizualizări
Centrul de Resurse Juridice si Interights au înaintat Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) o plingere în numele a cinci pacienti decedati la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare, în perioada ianuarie-februarie 2004, din cauza slabei îngrijiri medicale si a tratamentului necorespunzator.

Potrivit unui comunicat remis de Centrul pentru Resurse Juridice, cei cinci in numele carora s-a facut plingerea sint patru femei si un barbat care sufereau de diverse probleme de sanatate mintala si care au petrecut perioade lungi, in unele cazuri toata viata, in institutii de ingrijire sociala. Cauzele decesului celor cinci victime au tinut atit de slaba ingrijire medicala si tratament necorespunzator, cit si de conditiile de viata extrem de precare, inclusiv hrana si caldura insuficiente. Cazurile prezentate ridica problema lipsei accesului la justitie al persoanelor cu dizabilitati, dar si a esecului autoritatilor in a preveni numeroasele abuzuri savirsite asupra persoanelor cu dizabilitati aflate in institutiile de ingrijire sociala si in spitalele de psihiatrie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739425 zile, 5 ore, 39 minute, 58 secunde
Ai "auzit"D.G.A.S.P.C. Vrancea,tot asa se intinpla si cu voi in cazul GOLESCU MIHAI si altele. Voi ati inceput,eu voi continua.Nu se poate sa tot luati fara ada socoteala nimanui.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.