Național

Sorin Ovidiu Vintu, dat in consemn la frontiera?

Ziarul de Vrancea
10 dec 2009 885 vizualizări
Omul de afaceri spune ca habar n-are de aceasta masura luata impotriva sa intr-un dosar deschis in cazul Nicolae Popa n pentru extradarea acestuia din urma, Ministerul de Externe a cerut oficial Indoneziei sa indeplineasca formalitatile

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost dat in consemn la frontiera intr-un dosar deschis de procurori in vara acestui an in cazul Nicolae Popa, considerat mina dreapta al celui care trece drept parintele FNI, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate anchetei. Popa a fugit din tara in urma cu noua ani, dupa prabusirea Fondului National de Investitii. A fost condamnat in dosarul FNI in iunie 2009 la 15 ani de inchisoare. Tot atunci, s-a emis un mandat european de arestare.

"Au fost persoane din Romania care l-au ajutat cu bani in toata aceasta perioada", au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate anchetei. Acest lucru inseamna ca exista indicii serioase sau chiar probe ca Popa a fost ajutat inclusiv de Vintu, care ar putea avea cel putin calitatea de suspect in acest dosar. Sorin Ovidiu Vintu a declarat pentru HotNews.ro ca nu l-a ajutat pe Popa cu bani: "Nu. N-am ce sa discut despre treburile astea". Intrebat daca stie ca este dat in consemn la frontiera, omul de afaceri a raspuns sec: "Habar n-am".


Cererea de extradare a lui Nicolae Popa a ajuns ieri in Indonezia


Ministerul Justitiei informeaza ca cererea de extradare din Republica Indonezia in Romania a lui Nicolae Popa, arestat provizoriu in 2 decembrie, a fost transmisa, ieri, impreuna cu documentele in sustinerea acesteia, Ambasadei Romaniei la Jakarta, spre a fi remise autoritatilor indoneziene. Extradarea a fost solicitata in vederea punerii in executare a pedepsei inchisorii de 15 ani aplicata inculpatului Nicolae Popa pentru savirsirea infractiunilor de inselaciune in forma continuata si delapidare.

Potrivit anchetatorilor, in 18 septembrie 1998, Nicolae Popa, "in calitate de director general al unei societati comerciale a insusit din depozit 65.359 actiuni la valoarea de 25.376 lei/actiune, pe care le-a remis unui intermediar in scopul de a fi vindute la un pret de 765.000 lei/buc., prejudiciul creat fiind de aproximativ 50 de miliarde lei vechi".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.