Național

Ziua care a bulversat alegerile

Ziarul de Vrancea
5 dec 2009 1357 vizualizări
1, 4 milioane de romani, conform audientei, au asistat la momentul in care Sorin Ovidiu Vintu a intrat in direct la Realitatea TV si a dezvaluit relatia sa de 4 ani cu Mircea Geoana, desi acesta pretindea ca s-au intilnit doar de 2-3 ori n au fost 15 minute in care logica televiziunii s-a rasturnat si, probabil, s-a decis soarta alegerilor n

Pasa proasta pentru Mircea Geoana a inceput miercuri, cu interviul la Gazeta Sporturilor realizat de juralistul Catalin Tolontan. Acolo, spre surprinderea tuturor, candidatul PSD a facut citeva marturisiri: "nu-mi place domnul Vintu" fiindca ar fi "malefic" si a admis ca s-au vazut "de doua, trei ori" ca sa discute despre "sistemul financiar-bancar" si despre "cum sa capitalizam economia". "Domnul Vintu e putin cam turbulent", a adaugat. In jurul orei 14.00, Tolontan posteaza pe blogul personal pasajul cu "Vintu malefic". La ora aceea, Geoana zboara spre Iasi. Acolo, la Sala Sporturilor, face o premontie: "si va spun, de aici, de la Iasi, ca romanii vor vota cu mintea si cu inima". Ajunge frint, la Bucuresti, in jurul orei 20.00, si se duce direct in cladirea Antenelor lui Voiculescu, invitat la "Sinteza zilei". Termina aproape in toiul noptii.


Geoana, urmarit de paparazii cu stiinta lui Vintu


Cind iese din sediu, masina ii e urmarita de paparazzii de la Ziarul. "A fost jumatate noroc, jumatate insistenta", afirma jurnalistul Viorel Sima. Masina lui Geoana trece pe la sediul PSD, apoi se indreapta spre locuinta lui Sorin Ovidiu Vintu. E 12 noaptea cind candidatul intra in casa. "Ziaristii au fost, la rindul lor, filmati de oamenii lui Vintu", spune Sima. SOV stie asadar ca exista imagini cu Geoana intrind la el. Ii pregatea o capcana?

Joi, ziua confruntarii finale. Dupa-amiaza, fotografiile apar la Academia Catavencu (apartinind lui Vintu) si Hotnews. Oamenii din stafful lui Basescu afla de poze si pregatesc febril momentul de la dezbaterea directa. In paralel, o stire face turul redactiilor: Nicolae Popa, omul lui Vintu de la FNI, a fost arestat in Indonezia, dupa 7 ani de urmarire internationala. "Popa a fost prietenul meu, normal ca-mi pare rau", declara Vintu.


Lovitura lui Bute


Incepe dezbaterea, Geoana este primul. Vorbeste despre cei pe care Basescu si i-a indepartat. Plesu, Liiceanu"¦ Basescu ii spune ca "nu puteti fi presedinte pentru ca sinteti un om slab". Dupa mai bine de o ora, inainte de pauza, incepe asaltul. Basescu intreaba: "V-a chemat Vintu la el acasa aseara, cind a aflat ca a fost arestat Nicolae Popa?". Geoana, total pierdut, transpirat, bilbiit, recunoaste ca a fost la Vintu. Basescu insista. "M-a sunat pentru ca aparuse intr-o gazeta de sport un interviu al meu ca e malefic si turbulent si am vrut, ca doi oameni decenti, sa vorbim", explica Geoana. Galeria candidatului PSD ingheata. "E lovitura lui Bute", sopteste entuziasmat Ion Craciunescu, in tabara PDL.


Ursu: "Aveti un spa acasa?"


Dupa dezbatere, la Realitatea, incepe partea a doua a dezbaterii, cea mai importanta.

Normal, jurnalistii se concentreaza pe vizita lui Geoana la Vintu. "Inexplicabila", "aberanta", "anormala", "maligna pentru imaginea lui Geoana". Si intra Vintu la telefon. Spune ca e prieten cu Geoana. "De patru ani", adauga el. "A fost la mine acasa ca sa se relaxeze", zice SOV. Cristian Tudor Popescu e stupefiat. Adrian Ursu are o replica de Woody Allen: "Dar tineti un spa acasa?!". Vintu este desprins dintr-un film suprarealist.

Minte el ca sint prieteni sau minte Geoana, care a zis in interviu sa s-au intilnit de doua, trei ori? "O fi intors armele si l-a chemat pe Geoana ca sa-l ingroape?, se intreaba jurnalistii.


Legatura Tincabesti "" Cotroceni


Subit, SOV face eschiva si trece la marturisiri despre Basescu. E o inventie, ca sa deplaseze si spre Basescu problema de imagine a coabitarii lui Geoana cu el, sau, pur si simplu, e sincer si atunci istoria noastra e altfel decit o stim? Povesteste ca "a avut o relatie de colaborare perfecta cu Traian Basescu" si aminteste o intilnire dintr-o parcare din Tincabesti, in 2004, cind l-ar fi ajutat sa devina presedinte. Ziaristii se reped iar. "Da, v-am spus. M-am intilnit cu Basescu de mai multe ori". "De cind e presedinte?". "Da". CTP insista. S-au chemat unul pe altul, SOV si Basescu, cind au vrut si au avut nevoie, de multe ori, e versiunea lui Vintu. Zice ca aceasta relatie, care poate fi si financiara, si de influenta, nu neaga nici una dintre variante, s-a stricat la un moment dat, dar nu detaliaza. SOV anunta o conferinta de presa, imediat dupa turul 2.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.