Național

Basescu: Nastase, Orban si Patriciu au venit la mine sa le rezolv problemele din justitie

Ziarul de Vrancea
3 dec 2009 698 vizualizări
Presedintele Romaniei a sustinut, la Realitatea FM, ca Adrian Nastase voia blocarea dosarului, Ludovic Orban era interesat daca sistemul video de supraveghere de la Cotroceni acopera si locul unde a facut accidentul, in timp ce Dinu Patriciu a venit alaturi Sorin Rosca Stanescu tot pentru probleme legate de dosar.

"Adrian Nastase a venit la mine acasa in prima parte a mandatului. Vroia sa gasim o solutie sa se inchida dosarul"- aceasta este declaratia-soc facuta ieri la Realitatea FM, presedintele Traian Basescu, vorbind despre oamenii politici care i-au cerut sa intervina in justitie in unele dosare. Nastase nu a fost singurul vizitator, sustine Basescu. Ludovic Orban ar fi trecut si el, in urma cu doi ani cind a lovit un pieton cu masina, pe o strada din apropierea Palatului Cotroceni, in Bucuresti. "Il framinta daca pe Cotroceni sistemul de inregistrare filmeaza trecerea de pietoni. I-am spus nu este treaba mea, vroia sa continue minciuna ca nu a lovit acea persoana", a acuzat Basescu, care a mai invocat o cerere similara facuta de omul de presa Sorin Rosca Stanescu pentru Dinu Patriciu. Rugat sa comenteze de ce nu a vorbit despre aceste subiecte pina acum, Basescu a fost evaziv: "Pentru ca nimeni nu m-a intrebat. Era un sistem curent inainte de care m-am lovit si eu". Apoi, la iesire, Basescu a detaliat motivul pentru care a facut aceste dezvaluiri: "Sa nu dea lectii. Nici Orban, nici Nastase, mai ales in campanie, cind stiu ca au fost tentati sau au crezut ca sint un presedinte de tip Ion Iliesc. Nu-i acuz de nimic. Va rog sa priviti la fata lor cind sint foarte barbati in raport cu ceea ce fac in realitate", a spus acesta.


Nastase confirma


Adrian Nastase, scrie pe blogul sau, ca a fost acasa la Traian Basescu, dar la invitatia acestuia. "Traian Basescu m-a sunat pe mobil sa-mi spuna ca nu el este in spatele actiunii impotriva mea. Eu il acuzasem public ca, prin intermediul lui Daniel Morar si prin declaratiile sale publice, a determinat masurile de politie politica impotriva mea (autosesizarea DNA din 4 noiembrie 2005, etc). M-a invitat la el acasa (as fi putut sa merg acolo fara sa fi fost invitat de el?) pentru a se justifica si pentru a-mi spune ca el nu da dispozitii procurorilor. La rindul meu, i-am spus ca nu-l cred si ne-am despartit, eu pastrindu-mi si acum parerea ca instructiunile respective le-a transmis prin intermediari", povesteste Nastase.



Orban: Este absurda declaratia lui Basescu

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat ca afirmatiile lui Traian Basescu in ceea ce-l priveste sint "absurde". "Oricine cunoaste relatia de adversitate dintre mine si Traian Basescu stie ca este imposibil ca eu sa-i fi cerut sa intervina pentru mine in vreun dosar. Daca i-as fi cerut un lucru ilegal, sint convins ca ar fi profitat si ar fi anuntat public. Faptul ca vine si arunca o fumigena la doi ani distanta de eveniment il descalifica", a spus Orban.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.