Național

Candidatii din liga mica n-au fost primiti la masa zeilor

Ziarul de Vrancea
21 nov 2009 690 vizualizări
Kelemen Hunor, Vadim Tudor, Remus Cernea sau Ninel Potirca, au fost refuzati sa participe la intinirea finala Basescu-Antonescu-Geaona n este un eveniment privat , a aratat organizatorul intilnirii, Institutul de Politici Publice

Candidatii din "liga mica" au batut ieri degeaba la portile Palatului Parlamentului, unde a avut loc intilnirea dintre primii trei clasati in sondaje: Traian Basescu, Mircea Geoana si Crin Antonescu. "Este un eveniment privat, noi ne-am uitat pe sondajele de opinie si i-am invitat la aceasta dezbatere pe primii trei. Cred ca orice persoana doreste sa vada o dezbatere intre acesti candidati", a declarat Adrian Moraru, directorul adjunct al Institutului de Politici Publice (IPP), referindu-se la solicitarea lui Kelemen Hunor de a participa si el la dezbatere alaturi de Traian Basescu, Crin Antonescu si Mircea Geoana. Refuzul primit de Kelemen Hunor de la organizatorul confruntarii a venit dupa ce acesta a obtinut in prelabil acordul de la staff-urile de campanie ale celorlalti candidati. Kelemen Hunor considera ca IPP nu poate organiza "dezbateri private" decit, eventual, in "bucataria Violetei Alexandru" (directorul general al IPP-n.r.)". El a afirmat ca este "incalificabil" ceea ce se intimpla si s-a declarat revoltat de atitudinea IPP, mentionind ca nu se alege "bucatarul doamnei Alexandru, ci presedintele Romaniei".


Vadim ameninta cu proteste in fata Parlamentului


Nu doar Kelemen Hunor a incercat sa participe la confruntarea finala. Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ca va incerca sa intre in Palatul Parlamentului pentru a participa la dezbatere. "Voi intra in Parlament pentru ca sint membru al Parlamentului European. Intra o femeie de serviciu, o liftiera, intra Cotoi si nu pot eu sa intru?" a spus Vadim Tudor. Liderul PRM a adresat scrisori Avocatului Poporului, Biroului Electoral Central,Consiliului National al Audiovizualului si Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii,in care se plinge de tratamentul discriminator la care a fost supus,nefiind invitat la dezbaterea de vineri. Si alti candidati la Presedintie precum Kelemen Remus Cernea (Partidul Verzilor) si Ninel Potirca (independent) au cerut sa fie si ei inclusi in dezbatere, dar IPP a precizat ca formatul nu se schimba.



Sfaturile lui Nastase: Geoana sa nu intre intr-o batalie prea dura


"Daca as fi Mircea Geoana, as trata confruntarea electorala cu calm", a declarat fostul prim-ministru, Adrian Nastase. Invinsul lui Basescu din 2004 a mai spus ca Geoana nu ar trebui sa intre in dezbateri dure, pentru a nu avea "probleme speciale". "Pentru Mircea Geoana cred ca este important sa nu intre intr-o batalie prea dura, care sa-i creeze probleme speciale. Eu in locul lui, as lua-o foarte... as lua linistit si calm aceasta intilnire, care in mod evident este mult mai importanta pentru Crin Antonescu, care incearca sa-l depaseasca pe Mircea Geoana", declara Adrian Nastase.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.