Național

Marea confruntare a turului I

Ziarul de Vrancea
20 nov 2009 570 vizualizări
Dupa aminari penibile si acuzatii reciproce, astazi avem inca o promisiune de intilnire intre primii trei clasati in sondaje: Traian Basescu, Crin Antonescu si Mircea Geoana n moderatorul confruntarii, Robert Turcescu, spune ca, prin formatul ales, va fi o dezbatere vie

Staff-urile PD-L, PNL si PSD au stabilit ieri ca primii trei candidati- Traian Basescu, Crin Antonescu si Mircea Geoana si sa se confrunte in aceasta seara, la Palatul Parlamentului, dezbaterea urmind sa fie moderata de Robert Turcescu. Potrivit reprezentantului staff-ului lui Traian Basescu, Sever Voinescu, dezbaterea va incepe la ora 19.00 si va dura aproximativ doua ore, in functie de evolutia dezbaterii. Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a precizat ca, in urma discutiilor dintre staff-urile de campanie ale lui Traian Basescu si Crin Antonrescu, s-a decis ca dezbaterea sa aiba loc la Parlament, Institutul pentru Politici Publice (IPP) fiind organizatorul evenimentului. "Asta nu inseamna niciun fel de exclusivitate, invitatia este pentru toate televiziunile, presa scrisa", a mai spus Lazaroiu. Potrivit lui Sebastian Lazaroiu, staff-ul de campanie al PSD nu a dorit sa participe la discutii. Directorul Institutului pentru Politici Publice, Violeta Alexandru si Robert Turcescu, organizatorul au precizat ca a fost stabilit un format care sa ofere "o dezbatere vie". Organizatorii si moderatulul emisiunii au sustinut ca s-a gasit un format care va permite atit adresarea directa de catre fiecare candidat catre electorat, cit si o serie de confruntari - fiecare cu fiecare. Va exista apoi o masa rotunda in care toti trei vor fi prezenti in dezbatere pe temele pomenite mai devreme. "Colegii din presa prezenti vor avea ocazia sa formuleze intrebari pentru candidati si, dupa un algoritm pe care l-am stabilit la aceasta intilnire, speram sa existe raspunsuri la cit mai multe intrebari", a declarat Turcescu, la finele intilnirii cu staffurile PDL si PNL. Organizatorii isi propun sa fie abordate noua teme de dezbatere, printre care agricultura, sanatatea si reforma morala a societatii romanesti.


Geoana se lasa convins in ultima zi


Purtatorul de cuvint al candidatului PSD, Victor Ponta, a aratat ca n-a mai participat la niciun fel de negocieri cu PDL si PNL, pentru ca Mircea Geoana va veni la orice dezbatere, oriunde si in orice conditii. Candidatul PSD Mircea Geoana sustinea ieri seara, la Antena 3, ca va participa la o confruntare, indiferent de conditii. "Ma duc la dezbatere vineri. N-am nici un fel probleme.(...) Ma duc pe orice formula", a declarat Geoana. El a adaugat insa ca este nefiresc sa nu dai o sansa si altor prezidentiabili, care au sanse mai mici in cursa pentru Palatul Cotroceni. "Pina la urma, aceasta campanie nu este numai campania mea, a lui Basescu sau a lui Sorin Oprescu. Este si campania lui Becali, si campania lui Hunor", a adaugat politicianul. Singura dezbatere electorala care a avut loc a fost de fapt un duel intre Traian Basescu si Crin Antonescu, simbata, la Cluj.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.