Național

Listele secrete al chiriasilor din vilele de protocol

Ziarul de Vrancea
18 nov 2009 771 vizualizări
RA-APPS refuza sa prezinte numele demnitarilor care au primit locuinte în mandatul actualului Guvern

RA-APPS refuza sa faca publica lista persoanelor care au primit locuinte de serviciu si de protocol de la preluarea mandatului de catre actualul Guvern. Regia nu a raspuns la trei solicitari adresate de NewsIn in decurs de aproape un an, in baza Legii privind liberul acces la informatiile de interes public, care se refereau la actualii chiriasi ai imobilelor administrate de RA-APPS. Prima solicitare a fost inaintata la inceputul anului 2009, cea de-a doua in luna mai, iar cea de-a treia in septembrie. RA-APPS nu a motivat nici refuzul de a comunica informatiile solicitate, asa cum prevede legea.

Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public prevede ca "autoritatile si institutiile publice au obligatia sa raspunda in scris la solicitarea informatiilor de interes public in termen de 10 zile sau, dupa caz, in cel mult 30 de zile de la inregistrarea solicitarii, in functie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrarilor documentare si de urgenta solicitarii". în cazul in care durata necesara pentru identificarea si difuzarea informatiei solicitate depaseste 10 zile, raspunsul va fi comunicat solicitantului in maximum 30 de zile, cu conditia instiintarii acestuia in scris despre acest fapt in termen de 10 zile. Refuzul comunicarii informatiilor solicitate se motiveaza si se comunica in termen de 5 zile de la primirea petitiilor.

Listele cu chiriasii puse la dispozitia presei in decembrie 2007 au aratat ca in apartamentele si vilele administrate de Regie locuiau atit ministri din perioada comunista, cit si politicieni care isi incetasera mandatul si nu mai aveau dreptul sa stea cu chirie la stat. Cu o parte dintre acestia, RA-APPS se afla in litigiu pentru evacuarea imobilelor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.