Național

Bebelus uitat in incubator, prajit din neglijenta

Ziarul de Vrancea
16 nov 2009 660 vizualizări
Ancheta spitalul "Sfintul Ioan" dupa ce un nou nascut a ajuns in stare grava fiindca fost lasat prea mult timp in aparatul de fototerapie.

Bebelusul, in virsta de patru zile, este internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala dupa ce, in noaptea de vineri spre simbata, a fost lasat prea mult in aparatul de fototerapie de la Maternitatea Bucur. Potrivit profesorului dr. Alexandru Ciocilteu, managerul Spitalului "Sfintul Ioan", copilul a fost supus fototerapiei, fiind vorba nu de incubator, ci de un aparat special pentru fototerapie la care sint supusi nou nascutii care fac icter. "Din cite am fost informat, bebeusul a fost lasat prea mult pe o parte in acest aparat, se pare ca nu a fost respectata procedura standard, bebelusul nu a fost supravegheat. In mod normal o sedinta de fototerapie nu poate depasi mai mult de 16 ore pe zi, iar bebelusul trebuie intors din doua in doua ore", a precizat Ciocilteu. In urma acestui incident, bebelusul are arsuri de gradul II pe 20% suprafata din corp. "Este vorba de o greseala umana, nu aparatul este de vina. Aparatura este noua, sofisticata si nu se putea intimpla astfel decit daca nu a fost ingrijit cum se cuvine. E vorba de o greseala extrem de grava", a spus managerul Spitalului "Sfintul Ioan". Bebelusul va fi supus luni unui transplant de piele. Directorul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", prof dr. Dan Enescu, chirurgul care va efectua interventia afirma ca "este un caz extrem de grav. Nici nu stim cit timp a fost lasat in incubator. Vom incerca sa scoatem toata suprafata carbonizata. Vorbim de fata, ureche, mina, picior, torace, adica 20% din suprafata corpului. Daca nu vom reusi sa operam totul dintr-o data, vom face mai multe interventii. Vom vedea cum suporta micutul", a explicat directorul Enescu. In urma acestui incident managerul Spitalului "Sfintul Ioan" din Capitala a dispus constituirea unei comisii de ancheta. Familia baietelului ii va actiona in instanta pe cei vinovati.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.