Național

Liberalii semnalizeaza spre dreapta

Ziarul de Vrancea
14 nov 2009 622 vizualizări
Daca Geoana ajunge presedinte si nu-l mai vrea pe Johannis, facem Guvern cu PDL, arata secretarul general al PNL n prim-vicepresedintele liberal, Ludovic Orban, arata ca PNL nu va sustine PSD in turul II

PNL pare sa se fi resemnat cu ideea ca prezidentiabilul Crin Antonescu nu va reusi sa intre in turul II si se gindeste la o alianta cu PDL. Secretarul general al Partidului National Liberal, Radu Stroe, a creionat un scenariu de neconceput pentru liberali cu citeva zile in urma: daca Mircea Geoana cistiga alegerile prezidentiale si nu-l mai vrea premier pe primarul Sibiului, atunci PNL ar putea face un Guvern cu PDL. "Singura solutie de prim-ministru dupa alegeri, indiferent de rezultatul alegerilor nu poate fi decit domnul Johannis. Daca va cistiga Crin Antonescu, sint convins ca va reusi sa influenteze formarea unei majoritati in jurul lui Johannis. Daca va cistiga Geoana si nu va accepta acest lucru, cu siguranta ca-l va accepta PDL, chiar ramas fara Basescu. Cei ce vor veni la o majoritate in jurul lui Johannis alaturi de acest trinom vor determina Guvernul", crede Radu Stroe.

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ieri, ca partidul sau exclude sustinerea candidatului PSD in turul doi al alegerilor prezidentiale in cazul in care Crin Antonescu nu va intra in acest tur, afirmind ca Geoana nu e o alternativa la Basescu, ci aceeasi Marie cu alta palarie. "Excludem ipoteza sustinerii PSD. Haosul care este in tara in acest moment este cauzat de cuplul Geoana - Basescu. Mircea Geoana nu este o alternativa la Traian Basescu, este aceeasi Marie, dar cu alta palarie. Speram ca in aceasta toamna sa se ofileasca trandafirii si sa infloreasca crinii", a declarat Ludovic Orban.

Pozitia lui Ludovic Orban in numele partidului este o schimbare semnificativa fata de ceea ce spunea in urma cu citeva zile Crin Antonescu. Prezidentiabilul PNL a declarat ca "in turul doi ar vota cu orice contracandidat al lui Traian Basescu, fie ca este vorba de Mircea Geoana, Gigi Becali sau C.V. Tudor, deoarece este important ca actualul presedinte sa nu mai cistige un mandat.


PDL are propria versiune de guvern


Viitorul guvern, care va functiona dupa alegerile prezidentiale, ar putea cuprinde ministri nu numai din PD-L, ci si din celelalte partide, pentru a asigura, astfel, o majoritate parlamentara care sa sustina masurile acestuia, a declarat Radu Berceanu. Potrivit liderului PD-L, in eventualitatea in care Traian Basescu va cistiga alegerile prezidentiale, iar cabinetul Negoita nu va primi votul de investitura din partea Parlamentului, "Guvernul Liviu Negoita va trebui refacut intr-o alta formula, cu ministri de la alte partide, care sa asigure sustinerea majoritara in Parlament". Formarea unei noi aliante de guvernare este preferata de democrati-liberali, in detrimentul alegerilor anticipate, in conditiile in care, in ultimii trei ani, electoratul a fost chemat la vot din sase in sase luni. "Daca o luam de la capat cu alegeri, cred ca rezultatul va fi unul foarte prost. Situatia nu s-ar clarifica ci, dimpotriva, chiar s-ar complica. Lumea e atit de la limita cu lehamitea, incit ar vota foarte putini. As prefera sa avem trei ani fara alegeri in care sa avem un Guvern care sa poata face putina treaba", a declarat Radu Berceanu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.